Zvezda demantovala sukob navijača i Žandarmerije

Izvor: RTS, 23.Feb.2015, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda demantovala sukob navijača i Žandarmerije

Košarkaški klub Crvena zvezda demantovao je da je došlo do većeg sukoba između pripadnika Žandarmerije i navijača crveno-belih u Nišu uoči meča polufinala Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana.

U saopštenju na zvaničnom sajtu navodi se da klub želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << demantuje natpise medija da je bilo sukoba između pristalica Zvezde i pripadnika organa reda u centru grada i oko hale Čair.
Iz Zvezde poručuju da je bilo manjih problema u parku Svetog Save, ali da to nije bio incident širokih razmera i u meri u kojoj su to pojedini mediji pokušali da predstave.
"Shodno odgovornosti koju nose i značaju koji imaju, mediji bi u tom duhu trebalo i da se ponašaju jer nije dobro da se na bilo koji način podstiče nasilje. Podgrevanje takve atmosfere nije dobro jer bi u interesu svih trebalo da bude pokušaj da se smanje tenzije i da se ne propagira nasilje", navodi se na sajtu crveno-belih.
Dalje se navodi da su se navijači Zvezde primereno ponašali u dvorani Čair tokom utakmice, da nisu ubacivali bilo kakve predmete na teren i koristili pirotehnička sredstva, kao i da je to sve postignuto uz odličnu koordinaciju sa pripadnicima svih bezbednosnih službi, organizatorima turnira, uprave kluba.
Beogradski mediji preneli su da se do sukoba u parku Svetog Save došlo do incidenata nakon što su navijači vređali i gađali kamenicama i bakljama pripadnike Žandermerije, ali da se ubrzo posle toga situacija smirila.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Sveti Sava,   Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.