Zvezda: Istrajaćemo u borbi protiv Karadžića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda: Istrajaćemo u borbi protiv Karadžića

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da neće odustati od namere da se u Fudbalskom savezu Srbije raspišu izbori na svim nivoima.

"Ništa se na jučerašnjoj sednici Skupštine FSS nije desilo što nismo očekivali. Naravno da su protiv vanrednih izbora oni koji su sada na vlasti i imaju svoje interese da se ništa ne promeni", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju Crvene zvezde.

Skupština FSS je usvojila juče statut, prema kojem u narednih godinu dana neće biti moguće da se bira novo rukovodstvo te organizacije.

Crveno-beli su naveli i da se Karadžić, prvi put posle šest godina, setio da treba platiti troškove službenih lica klubovima prve lige ili da vodi ljude iz klubova u Jermeniju ili Španiju.

"To govori o njegovom strahu koji je juče pokušao da sakrije lažnim osmehom. Među delegatima Skupštine ima mnogo čestitih ljudi i mnogi od njih na jučerašnjoj sednici nisu delili Karadžićeve stavove ali u ovom trenutku ne žele da se oglašavaju. Činjenica je i da se 18 delegata nije juče pojavilo iako je vršen pritisak na svakog ponaosob da dođu na Skupštinu", dodaje se u saopštenju.

Crvena zvezda navodi da je njen cilj da se promeni struktura unutar Skupštine, kao i da to može da se uradi jedino vanrednim izborima na svim nivoima.

"Zašto Karadžić ne raspiše vanredne izbore ako je siguran da ga fudbalska Srbija podržava? On radi suprotno - menja Statut da se o njegovom poverenju može raspravljati samo jednom godišnje. Ali Crvena zvezda će istrajati u borbi koju je započela još pre nekoliko godina", piše u saopštenju Zvezde.

Zvezda je prokomentarisala i izjavu Karadžić da su FŠ i on lično pomogli da Crvena zvezda danas ne igra u trećoj ligi.

"Istina je naravno sasvim drugačija: da nije bilo Karadžića, Crvena zvezda bi danas imala četiri titule više, a to podrazumeva i 50 miliona evra prihoda više. Posebno smeta tendencija Tomislava Karadžića da godinama unazad umanji odnosno negira ogroman uticaj FK Crvena zvezda na razvoj fudbala u Srbiji. Ova njegova izjava i jeste još jedna u tu svrhu, navodi se u saopštenju.

Takođe, Zvezda je istakla i da je "neprimereno i degutantno pominjanje premijera Aleksandra Vučića u bilo kom kontekstu od strane Tomislava Karadžića".

"Nije ovo prvi put da Karadžić zloupotrebljava premijerovo ime", dodaje se u saopštenju.

Crveno-beli su na kraju naveli da ovim saopštenjem stavljaju tačku na bilo kakvu dalju raspravu sa Tomislavom Karadžićem kako bi reprezentaciji obezbedili neophodni mir pred predstojeće utakmice protiv Jermenije i Albanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.