Zorana Arunović prvak sveta

Izvor: Politika, 08.Avg.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Arunović prvak sveta

Zorana Arunović je upucala zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Minhenu u disciplini vazdušni pištolj 10 metara. Ujedno je ispunila i olimpijsku kvotu, pa ćemo je gledati u Londonu 2012.

U finale je reprezentativka iz redova Crvene zvezde ušla kao drugoplasirana (385 krugova), ali je najboljom finalnom serijom u poslednja tri gađanja prestigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Australijanku Jauhlevskaju, a bronza je, posle raspucavanja, pripala Beloruskinji Viktoriji Čajki.

Jasna Šekarić bila je 21. s 381 krugom, a Bobana Veličković 69. s 375 krugova. U ekipnom plasmanu Srbija je zauzela šesto mesto, od bronze je delio jedan krug.

Arunovićeva je završnih deset gađanja bila ubedljivo najbolja i ukupno ostvarila 486,8 krugova (101,8 u finalu).

Ovo je peta medalja Srbije na SP u Minhenu, a prva zlatna.

U ovoj disciplini već smo imali najbolju na svetu, i to tri puta. Uvek se najsjajnijim odličjem kitila Jasna Šekarić, 1987. u Budimpešti (tada kao Jasna Brajković), potom i 1990. u Moskvi i 1994. u Milanu.

objavljeno: 08/08/2010
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Olimpijske igre

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.