Juniorke 18. na šampionatu

Izvor: RTS, 07.Avg.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniorke 18. na šampionatu

Ženska juniorska reprezentacija Srbije zauzela je 18. mesto u konkurenciji 24 selekcije na šampionatu sveta u Minhenu u gađanju MK puškom, 60 metaka ležeći, rezultatom 1.751 krug.

U pojednačni deo kvalifikovale su se Dragana Todorović koja je sa 588 krugova postavila lični rekord i Tašana Bogatinovski sa, takođe, ličnim rekordom od 584 kruga. Zlatna medalja pripala je Češkoj sa 1.780 krugova (novi ekipni juniorski svetski rekord), srebro je osvojila Austrija (1.772), >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a bronzu Ukrajina sa pogođena 1.772 kruga.

U istoj disciplini seniorke Srbije su zauzele 28, odnosno poslednje mesto sa 1.743 kruga i samo je Ivana Maksimovi (586) prošla u pojednačni deo takmičenja.  Ekipno zlato je pripalo Švajcarskoj sa 1.780 krugova, srebro Nemačkoj uz identičan rezultat, a bronza Koreji sa 1.779 krugova.

"Neverovatno kako su seniorke slabo gađale, dok su se juniorke veoma trudile i postigle svoje najbolje rezultate na velikom takmičenju", ocenio je selektor Zoran Stojiljković.

Srpskom timu su se priključile i reprezentativke koje će u Minhenu gađati pištoljem - Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Jelena Arunović i Bobana Veličković.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STRELJAŠTVO (SP): Srpkinje poslednje

Izvor: Mondo, 07.Avg.2010

Seniorske Srbije zauzele su poslednje, 28. mesto na Svetskom prvenstvu u Minhenu u disciplini MK puška 60 metaka ležeći.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.