Zagrebački Vukovi poraženi u Pioniru: Zvezda pobedila Cibonu u prvom kolu ABA lige

Izvor: BKTV News, 28.Sep.2018, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebački Vukovi poraženi u "Pioniru": Zvezda pobedila Cibonu u prvom kolu ABA lige

Crvena zvezda pobedom je otvorila sezonu u okviru ABA lige. Aktuelni vicešampion regionalnog takmičenja pobedio je ekipu Cibone rezultatom 78:68.

Nakon nešto sporijeg starta uzrokovanog "mekšom" odbranom crveno-belih, ekipa sa Malog Kalemegdana uspela je da preokrene rezultat u svoju korist na kraju prve deonice - 21:20. Najbolji u prvih deset minuta bio Muhamad Faje u redovima Zvezde sa devet poena, a kod >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Cibone - najiskusniji Rozić, sa sedam postignutih poena.

Druga deonica počela je serijom 10:0 beogradskog tima najpre uzrokovanom nešto čvršćom odbranom i boljim zagrađivanjem koša što je dovelo do kontrole defanzivnog skoka. Smislenijom igrom u fazi napada crveno-beli stigli su do najveće razlike od početka meča - 42:29, međutim, zagrebačka ekipa uspela je da vrati rezultatski zaostatak na sedam poena. Rezultat na poluvremenu - 42:35. Jedini dvocifren u Zvezdi na poluvremenu bio je Faje sa 11 poena, kod Cibone Ljubičić sa 14.

Treća deonica ponovo je počela u nešto sporijem ritmu za ekipu Milana Tomića, pa je Cibona serijom 8:0 povela rezultatom 46:45. Do kraja četvrtine viđena je ujednačena borba dveju ekipa najpre zbog dobrih odbrana na obe strane terena. Rezultat na kraju trećeg dela igre 59:56 u korist Crvene zvezde.

Ni u četvrtoj deonici Zvezda nije uspela da napravi značajniju rezultatsku razliku, pa se ušlo u nešto neizvesniju završnicu. Mučili su se crveno-beli u napadu, jedini raspoložen bio je Džo Reglend. Šuterskom serijom stigao je do svog 22. poena, što ga čini najefikasnijim u redovima Zvezde. Osim njega, dvocifreni su bili Faje sa 12 i Cirbes sa 11 poena. Kod Cibone najraspoloženiji bio je Ljubičić sa 17 poena, koji je morao ranije da završi meč dobivši petu ličnu grešku.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.