Za ovim ostaje žal: Zvezda se ispromašivala u Bernu i ostala bez evropskog proleća

Izvor: B92, 28.Nov.2023, 23:54

Za ovim ostaje žal: Zvezda se ispromašivala u Bernu i ostala bez evropskog proleća

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Bernu protiv Jang Bojsa rezultatom 2:0 u meču petog kola grupne faze Lige šampiona.

Time je srpski predstavnik ostao i bez matematičke šanse da dočeka evropsko proleće u nokaut fazi Lige Evrope.

Pred revanš u Švajcarskoj Zvezdi je odgovaralo sve osim poraza. Pobeda bi njih odvela u drugo po redu kontinentalno takmičenje, a još jedan remi kao onaj u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (2:2) na korak da urade to isto u poslednjem kolu.

U boljem položaju su stigli na stadion "Vankdorf", gde su i bolje izgledali u uvodnim minutima. Falila je realizacija, a da je nje bilo ko zna kojim tokom bi ovaj meč išao.

Sve je počelo od lošeg ispucavanja Raćiopija, posle kog je lopta pala pravo na glavu Mirka Ivanića. Zvezdina „četvorka“ je iz prve proigrao Šerifa Endijaea, a ovaj iz povoljne prilike iz koje je mogao da proigrao i Osmana Bukarija ne šutira dovoljno dobro.

Nije dugo prošlo, a Endijae se ponovo našao u prilici, ovog puta još i boljoj. Niko nije očekivao lak meč, ali isto tako ni da će Zvezda biti ovoliko dominantna od starta. Nažalost, nisu uspeli da to pretvore u nešto konkretno.

Hvang je probio po levoj strani i centrirao, a Endijae usamljen na petercu nije uspeo udarcem glavom ni izbliza da zapreti. Za igrača koji je toliko plaćen, neprihvtaljivo.

Već u šestom minutu je Zvezda stigla i do treće prilike. Osman Bukari je imao priliku za udarac iskosa. Iz sličnih je postizao golove u prvom meču za izjednačenje u prvom meču protiv Jang Bojsa ili onaj protiv Vojvodine, ali ovog puta nije bio precizan.

Zvezdine promašaje je uspeo da iskoristi protivnik. Nakon kornera koji je izveo Filip Ugrinić, nije uspeo Ivanić da stigne do te lopte u potpunosti. Zakačio ju je glavom i prebacio na drugu stativu gde je sam ostao štoper Loris Benito.

Švajcarac je šutirao, Glazer uspeo da odbrani, ali se lopta nesrećno odbila od noge Koste Nedeljkovića koji je naprosto bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Jang Bojs je nastavio da dominira posedom posle gola za vođstvo, napada, što je ostavilo prostora za kontre protivnika.

Naravno, u tim situacijama ima brzonogi Bukari kao što je bilo u 25. minutu kada je krenuo praktično od polovine terena i imao situaciju jedan na jedan sa protivničkim čuvarem mreže. Sve vreme je imao reprezentativac Gane da se namesti, ali se spetljao i predugim forom mu poklonio loptu.

Kao i uvek, za propuštene prilike stigne kazna. Ponovo posle kornera, lopta je došla nakon kratke kombinacije do Levina Bluma u uglu Zvezdinog šesnaesterca. Nije Bukari prišao i pokrio ga, već se spremao za potencijalu kontru svog tima.

To je još jedan švajcarski defanzivac iskoristio i udarcem u dalji ugao savladao Omrija Glazera. Mogao je i izraelski čuvar mreže bolje. Lopta je pala tačno ispod njega, ali se stekao utisak da je ovaj gol mogao biti sprečen.

To su bila sva veća dešavanja pred drugih 45 minuta u kojima je mesto Šerifa Endijaea zauzeo mladi Jovan Mijatović, koji je nažalost nastavio njegovim putem.

Hrabra je odluka bila Bahara da u isto vreme da priliku dvojici tinejdžera u likovima Nedeljkovića i Mijatovića. Međutim, dok je jedan postigao nesrećan autogol, drugi je promašio dve velike prilike koje su mogle da vrate njegov tim u ovaj meč.

Prvo se u 61. minutu dobro oslobodio čuvara, uspeo da isprati povratnu loptu Bukarija, ali je šutirao pored stative. Potom je propustio još veću šansu kada je izuzetno loše zahvatio loptu glavom iz izgledne prilike u 75. minutu.

Tim prilikama je prethodila stativa koju je pravo niotkuda pogodio In Beom Hvang. Vezista Zvezde je iskosa oprobao udarac iz neočekivane pozicije i pogodio bližu stativu, ali lopta nije htela u gol.

Listi onih koji su upisali veliki promašaj se pridružio Žan Filip Kraso koji je u skladu sa tim kako izgleda na terenu nezainteresovano i slabo šutirao iz izgledne prilike.

Kada se podvuče linija, jasno je da je Zvezda imala i više nego dovoljno prilika da se iz Švajcarske vrati sa povoljnim rezultatom, ali su umesto toga upisali i četvrti poraz i ostali na samo jednom bodu.

Poslednju utakmicu će u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona odigrati 13. decembra u Beogradu protiv Sitija.

"Građani" su u pretposlednjem kolu, u drugoj utakmici grupe G, uspeli da nadoknade dva gola zasotatka i pobede Lajpcig (3:2), čime su osigurali prvo mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DRAGOVIĆ RAZOČARAN: Moramo da učimo...

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2023, 00:46

Zvezda je ostala bez šansi za dalji plasman...Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi do Jang Bojsa u petom kolu grupne faze Lige šampiona sa 2:0, čime su se oprostili od takmičenja u Evropi za ovu sezonu. Očajan rezultat ako se uzme u obzir koliko je uloženo, ali čini se kao da niko neće "odgovarati"...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.