Vidić dobio ponudu, Inter dao zeleno svetlo, ali problem su uslovi ugovora

Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić dobio ponudu, Inter dao zeleno svetlo, ali problem su uslovi ugovora

Crveno-beli su poslali ponudu u Milano, a Vidić želi da se vrati u klub gde ga navijači obožavaju. Problem su dužina ugovora i godišnja plata jer Srbin traži milion evra više

Nemanja Vidić opet u crveno-belom? Ali, ne u Crvenoj zvezdi ili Mančester Junajtedu već u Spartaku iz Moskve! Operacija “povratak” je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << počela.

Ugledni ruski dnevnik Izvestija ekskluzivno kao vest dana otkriva da je Spartak poslao ponudu Vidiću i da čeka odgovor. Moskovski velikan želi da vrati nekadašnjeg komandanta odbrane koji se igrama u Rusiji preporučio Mančester Junajtedu gde je izrastao u legendu ostrvskog i evropskog fudbala.

I ranije se Spartak pominjao kao moguća destinacija Vidića, ali je Inter bio konkretniji. Italijanska epizoda Nemanje Vidića se pretvorila u košmar, ponajviše zahvaljujući očajnom tretmanu koji ima kod Roberta Manćinija, ali i nekim partijama u kojima je pravio ozbiljne greške.

Uprkos tome što Vidić nije na nekadašnjem nivou i što je u poznim igračkim godinama, Spartak ne odustaje od ambicije da ga vrati. Već su poslali ponudu Vidiću koja glasi: Ugovor na godinu dana sa platom od 2.000.000 evra.

Međutim, Vidić traži dvogodišnju saradnju sa zaradom od 3.000.000 evra po sezoni. To je za 200.000 evra manje od onoga što na godišnjem nivou inkasira u Interu. Italijanski klub je već dao Moskovljanima zeleno svetlo da naprave dogovor sa srpskim asom i ne traži obeštećenje samo da bi se rešio Vidića i njegov visoke plate. S obzirom da Srbinu ostaju još dve godine ugovora, jasno je zašto Nerazuri navijaju da dođe do sporazuma igrača i ruskog kluba.

Iako su razlike u ponudi Spartaka i zahtevima Vidića trenutno velike, ruski dnenvnik piše da su pregovori tek počeli i da je moguće da dođe do dogovora.

“Vidić želi da se vrati u Spartak i da završi karijeru u Moskvi. I rukovodstvo kluba smatra da bi ovo bio dobar potez. Što strategijski, što marketinški. Navijači ga obožavaju i njegov povratak bi sigurno privukao dodatnih 5.000-10.000 navijača na stadionu”, rekao je izvor Izvestije iz moskovskog kluba.

Spartak će narednog leta ostati bez trojice defanzivaca. Boketi će ostati u Milanu gde igra kao pozajmljen igrač, a Insauraldeu i Karlosu ističu ugovori.

“Ako Vidić nije ozbiljnije povređen, sigurno će predstavljati ogromno pojačanje za odbranu. Podići će Spartakovu defanzivnu liniju na viši nivo. Vidić je i sada bolji igrač od štopera koje trener Jakin ima na raspolaganju. Istina, ima 33 godine. Ali, ako malo bolje pogledate fudbal u Rusiji, videćete da je najbolji štoper u ligi Sergej Ignaševič koji ima 35 godina. Čuo sam da Vidić želi da se vrati u Moskvu, da završi karijeru u Spartaku i da nastavi da živi ovde”, rekao je Spartakov legendarni fudbaler Valerij Rejnhold.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.