Vešović o “slavonskom jogurtu“: Ne izvinjavam se, znam kako je igrati bez plate

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vešović o “slavonskom jogurtu“: Ne izvinjavam se, znam kako je igrati bez plate

Crnogorski reprezentazivna izjava o incidentu na utakmici sa Cibalijom

Otrovne strelice lete iz Vinkovaca ka Rijeci i obratno. Sve zbog uvreda koje je Marko Vešović uputio jednom igrači Cibalije u prvenstvenom susret u Hrvatskom. Bivši fudbaler Crvene zvezde, a sada član Rijeke, priznaje da je, kao što navode u Vinkovcima, jednom od rivala rekao da “će mu dati 100 kuna za jogurt“, ali negira da je time aludirao na lošu finansijsku situaciju u celoj Slavoniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << već da je sve izrečeno u afektu, u situacijama kakve se dešavaju na fudbalskim terenima.

Međutim, čelnici Cibalije celom incidentu dali su sasvim novu dimenziju podsetivši da u Vinkovcima pojedini igrači nisu dobili platu još od februara. Vešović kaže da je ceo slučaj predimenzioniran.

"Nakon jednog prekršaja na Mariju Gavranoviću nastala je gužva među igračima na terenu, potpuno normalna pojava, s laganim odgurivanjima što je čest slučaj među igračima ’vrućih’ glava. Jedan igrač Cibalije tada mi je prišao i počeo da mi psuje majku na koju sam, kao i svi, osetljiv. Takođe, dodao je i gnusne uvrede na nacionalnoj osnovi. Na takve provokacije reagiovao sam prema njemu, ponavljam lično prema njemu, rečenicom: ’Što se nerviraš, daću ti 100 kuna za jogurt ako ti je frka’. Tu se pojavio sudija, počastio me žutim kartonom i taj slučaj je za mene bio završen. Nakon toga, do kraja utakmice, više nisam imao problema s igračima Cibalije niti oni samnom“, počeo je Vešović u otvorenom pismu objavljenom na sajtu riječkog kluba.

Prst krivice je u nastavku uperio na jednog od predstavnika Cibalije, koji ga je pre početka drugog poluvremena verbalno napao “neartikulisanim urlicima“.

On nije bio blizu situacije iz prvog dela niti sam ga ikada pre u životu vidio. Počeo je da mi dovikivuje svakakve uvrede na koje sam pokušao da ostanem miran, znajući da me čeka važan nastavak utakmice. Nakon završetka utakmice najnormalnije sam se pozdravio s igračima Cibalije, te krenuo prema svlačionici gde me ranije spomenuti predstavnik Cibalije ponovo žestoko napao raznoraznim psovkama. Uzvratio sam mu na sličan način. Međutim, nikad nisam mislio da će od običnog koškanja na terenu, gde sam bio isprovociran, doći do ovakve medijske hajke na mene“, rekao je Vešović.

Ističe da su mu pojedini hrvatski mediji u usta gurali reči koje nije izgovorio te da nije vređao ceo tim Cibalije, a posebno ne sve Slavonce.

Tako nešto ne bih sebi dozvolio nikada u životu. Nisam tako vaspitavan. Moj sukob se, ponavljam, dogodio samo na terenu i prema samo jednom igraču, i na terenu je morao i da ostne. Lično, nemam uvid u finansije igrača Cibalije niti bi ikada hteo da ih uvredim aludirajući na siromaštvo. Na kraju krajeva i sam sam igrao u klubu koji nije isplaćivao plate i znam koliko je to teško izdržati“, poručio je Vešović uz dodatak da Cibaliji i svim njenim igrači želi sve najbolje, pa i redovne plate.

Izvinjenja nema, jer po Vešovićem mišljenju nema ni povoda za tako nešto.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bivši fudbaler Zvezde odgovorio na ''medijsku hajku'' u Hrvatskoj!

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2016

Posle velike prašine koju je podigao njegov verbalni sukob sa fudbalerima Cibalije, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović zaprepašćen ''medijskom hajkom'', koja se, kako kaže, vodi protiv njega u hrvatskim medijima...Marko Vešović je sada član ekipe Rijeke, a posle meča sa Cibalijom,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.