VK Crvena zvezda – kada se pomešaju tuga i ponos

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Nov.2013, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VK Crvena zvezda – kada se pomešaju tuga i ponos

Posle poraza Crvene zvezde od Pro Reka, u prvoj utakmici u Soriju 9:5, malo je bilo onih koji su verovali u čudo. Najoptimističnija varijanta je bila „moguće, ali teško, jako teško”.
(FOTO: I. Milutinović)
Dejan Savić i igrači su par dana ćutali, a onda počeli operaciju „Čudo“.
- Verujemo da možemo. Igraćemo iz sve snage, na sve ili ništa. Sa navijačima kao vetar u leđa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ko zna… Ali moramo da tako igramo – pričao je trener u nezvaničnim razgovorima.
Zvezda nije objavljivala, ali Denis Šefik čitave nedelje nije ulazio u vodu. Povreda prsta na ruci ga je omela da trenira.
Pored njega van bazena je bio Kljajević. I on je radio suve treninge.
U subotu pred početak nije bilo nervoze. Pre zvaničnog predstavljanja igrači Zvezde su bili zagrljeni u krugu gde su verovatno slušali poslednje komande Prlainovića i Šefika dok su vaterpolisti Reka, vidno impresionirani atmosferom, ipak prilično spokojno, samouvereno, čekali duel.
Od tog spokoja igrači Reka su brzo ušli u predvorje pakla odakle ih je u petercima izvadio do tada slabi Tempesti.
Zvezdi se otvorilo, igrala je kao u transu. Odbrana, napad, igrač više.
Huk Taša je stvorio atmosferu koju košarkaši Partizana imaju u Pioniru. Treslo se sve vreme,  iako tribine nisu bile pune (?) svih 32 minuta. Gol Avramovića je izazvao tektonski poremećaj.
Do čuda je Zvezdu delilo pet uspešnih peteraca i Šefikova odbrana. Ishod se zna, Evropa će dobiti novog prvaka. Ako to bude Pro Reko ostaće im u mislima meč na Tašu kao susret koji je kod bogatog predsednika Volpija mogao da izazove infarkt.
Na kraju aplauzi tužnim i ponosnim crveno-belima. Bodrenje i pesma kada je bilo jasno da je evropska priča završena najbolji su pokazatelj kako je publika videla igru svojih ljubimaca.
Bespoštednu, hrabru, na nož, bez gubitka vere u čudo. Dokazivanje karaktera i kvaliteta.
Bila je to utakmica kakva odavno nije viđena u Beogradu kada je klupski vaterpolo na sceni.
Meč koji bi LEN mogao da stavi na svoj sajt za promociju vaterpola, susret kakav će se teško ponoviti u svim svojim segmentima do kraja ovog takmičenja.
Neka niko ne ide. Dođite ovamo. Pobedili smo ovakav Pro Reko četiri razlike i zato glavu gore. Neću da vas vidim da tugujete – rekao je Denis Šefik igračima prilikom napuštanja bazena. – Imamo mi za šta da igramo.
Do kraja sezone misli Zvezde će biti upućene na seriju duela sa Partizanom i Radničkim. Treba to psihički izdržati, dići se iz ove situacije.
Crvena zvezda je platila ceh čudnom sistemu takmičenja, praktično je jedina žrtva razmišljanja onih čija se briga o vaterpolu najviše se svodi na putovanja i dnevnice a manje na promociju.
Mogao je to da bude i Pro Reko i njihova razmišljanja bi bila ista.
Za utehu im ostaje da su bili glavni protagonisti predstave o kojoj će vaterpolo svet dugo da priča.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Denis Šefik: Učiniću sve da ekipa ne klone

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Nov.2013, 05:50

Kockice se nisu sklopile, čudo se nije desilo, famoznih pet golova razlike ostalo je samo san.. (FOTO: I. Milutinović). Crvena zvezda je ostala bez Lige šampiona, Stari kontinent bez aktuelnog vladara. Nedostajaće jedno drugome u narednih šest meseci.. Jedan od junaka revanša bio je Denis Šefik....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.