Uživo: Zvezda vodi protiv Rada golom Mirića, ofanziva crveno-belih

Izvor: Blic, 12.Maj.2012, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Zvezda vodi protiv Rada golom Mirića, ofanziva crveno-belih

Fudbaleri Crvene zvezde od 19 časova igraju sa Radom svoju poslednju utakmicu na Marakani u ovoj sezoni, ujedno završni test pred finale Kupa sa Borcem u Kruševcu.

Meč na Marakani, za koji je Robert Prosinečki odredio da igraju Bajković, Mladenović, Tošić, Maksimović, Vešović, Mijailović, Mirić, Lazović, Kadu, Kasalica i Borha, dok su "građevinari" nastupili u sastavu Danilović, Leković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vitas, Mitrović, Pantić; Jovanović, Raspopović, Luka, Stanojević, Kojić i Malbašić, od samog starta je svojim dobrim ritmom doprineo odličnoj atmosferi na tirbinama.

Delije "preimenovale" severnu tribinu u "fabrika"

Drugo poluvreme počelo je velikom koreografijom na severnoj tribini, na kojoj je uz sliku fabrike podignuta velika poruka "Fabrika ultrasa", kao i nekoliko transparenata. među njima su bili i "Fabrika koju političari nisu uporpastili", "Fabrika u kojoj se radi besplatno" i "Fabrika u kojoj se radi u tri smene, sedam dana u nedelji".

Najpre su pripretili gosti, akcijom Luka - Čaušić koja je okončana udarcem glavom pravo u golmana Bajkovića, a potom je Vitas umalo pogodio sopstvenu, mrežu "građevinara" na isteku petog mintua.

Inicijativa ekipe sa Banjice koja je zaigrala prilično otvoreno mogla je da im se isplati četiri minuta kasnije da je Luka, umesto pomalo sebičnog poteza, nepreciznog šuta, proigrao usamljenog Kojića, a isti epilog imao je i udarac Lazovića u 21. minutu, posle lepog međusobnog dodavanja sa Borhom.

Upravo je Kolumbijac bio asistent Miriću u 36. minutu jer je nakon centaršuta Vešovića sa desne strane pokupio loptu na drugoj strani terena a onda lepo uočio loše postavljenu odbranu "građevinara" i na petercu dodao saigraču koji je imao verovatno najlakši posao u karijeri da skrene "bubamaru" ka mreži - 1:0.

Meč je potom ušao u nešto mirniji period, u kome su se izdvojili još jedino neprecizan pokušaj Vešovića posle dodavanja Lazovića, zatim pucanje arkade Zvezdinom defanzivcu Maksimoviću kao i majstorija Mirića, koji se atraktivno, petom oslobodio čuvara, izmamivši ovacije uoči akcije koja na kraju nije kulmirnirala udarcem u okvir gola.

Ipak, od samog početka drugog dela igre izabranici Roberta Prosinečkog su "dodali gas", potpuno pritisnuvši goste na njihovoj polovini, što presingom, što brzim dodavanjima. No, pokušaj Borhe da sa desetak metara udvostruči prednost, kao i Lazovića sa distance, rezultat se nije menjao na semaforu Marakane, na kojoj je zvanično bilo prisutno 26.473 gledalaca.

Prosinečki je odlučio da u drugom delu meča Milunovićem odmeni Kasalicu, koji je hramljući napustio teren u 61. minutu, a već na predahu povređenog Maksimovića zamenio je mladi Krneta.

Pratite ovaj meč uz Blicsport.rs!

Povezane vesti: Prosinečki: Rad je uvod u finale Kupa, hoćemo pobedu na oproštaju od navijača Zvezda časti navijače: besplatno na meč sa Radom u poslednjem kolu Po 100.000 dinara kazne za Zvezdu, Vojvodinu i Rad Sudija meča Partizan - Vojvodina član grupe "Grobari Čokot" na Fejsbuku Iz minuta u minut: Rad - Partizan 1:4, Zvezda - Hajduk 3:0
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Robert Prosinečki

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Crvena zvezda – Rad 1:0 (52`minut)

Izvor: Utakmica.rs, 12.Maj.2012

Crvena zvezda - Rad 1:0 Strelac: Mirić u 36. minutu. Stadion: Crvene zvezde. Sudija: Dejan Santrač (Pavliš). Pomoćnici: Branko Pavlović, Dejan Potočan. CRVEN&#1040; ZVEZD&#1040;: Bajković, Vešović, Mladenović, Tošić,...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Zvezda bolja od Rada

Izvor: Akter, 12.Maj.2012

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Rad sa 3:1 u poslednjoj utakmici 29. kola Superlige i napravili lepu uvertiru za finale Kupa Srbije sledeće nedelje

Nastavak na Akter...

Ocene - Da je Zvezda i jesenas ovako...

Izvor: Sportske.net, 12.Maj.2012

Fudbaleri Crvene zvezde večeras su veoma lako stvarali šanse protiv ''Građevinara'', pogotovo u drugih 45 minuta i igra crveno-belih svakako može da ohrabri njihovog trenera pred finale Kupa protiv Borca.

Nastavak na Sportske.net...

Bajković: Delije su Radu dale bar jedan od tri gola

Izvor: Sportal.rs, 13.Maj.2012, 10:16

Na poslednjoj utakmici šampionata koju su igrali pred svojim navijačima, fudbaleri Crvene zvezde su ostvarili pobedu i na najbolji način najavili meč finala kupa Srbije, koji će odigrati protiv Borca.

Nastavak na Sportal.rs...

Pobeda Zvezde u finišu

Izvor: Politika, 13.Maj.2012

Prvenstvo države u fudbalu: Crvena zvezda – Rad 3:1 (1:0). – Domaćin ostvario rezultat kakav je želeo, a gost mogao mnogo bolje da prođe..Na glavnoj proveri za finale Kupa Srbije u sredu, u Kruševcu, protiv čačanskog Borca, Crvena zvezda je ostvarila ono što je želela. Pobedila je Rad s...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.