Uživo: Fleks muči crveno-bele, a Blažič goste, Zvezda - Valensija 19:12

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Fleks" muči crveno-bele, a Blažič goste, Zvezda - Valensija 19:12

Košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju od 19 časova u beogradskoj Areni protiv Valensije meč 3. kola Evrolige, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uz Blicsportov blog uživo.

U Areni je atmosfera sjajna... a i lepa.

Dvaput u nizu košarkaši Valensije poentirali su na identičan način, iz "fleks" akcije, u kojoj krilni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igrač priđe plejmejkeru da bi primio loptu, a tako oslobodi skoro čitavu stranu terena sa koje je došao - svom centru. A centar, ostavši "jedan na jedan" sa svojim rivalom, potom poentira, što je Dubljević uradio u dva navrata, kada ga je čuvao Cirbes.

Međutim, prilazak na 15:12 nije dugo trajao, jer se razigrao Jaka Blažič, koji je svojim prodorima doneo 19:12 domaćinu u osmom minutu igre.

Dejan Radonjić je posle tajmauta u 6. minutu odlučio da zameni tri igrača, pa su u petorci ostali Vilijams i Mitrović, a ušli su Blažič, Kalinić i Cirbes.

Otkako je Valensija imala 6:8, Zvezda je defintiivno preuzela kontrolu.

Ona Vilijamsova trojka potpuno je probudila publiku, a ofanzivni skokovi mladog kapitena Luke Mitrovića u dva različita napada oduševili su "delije", pa se čini da, pri vođstvu crveno-belih od 13:8, maltene niko ne sedi u Areni. Svi su na nogama.

Ribas, Liščuk i Sato su za minut preokrenuli rezultat u korist Valensije, koja je gubila sa 6:2 posle Mitrovićevih bacanja i Vilijamsovog pogotka, a potom povela sa 6:8.

Međutim, ubrzana igra oba rivala više je počela da prija crveno-belima, pre svih Markusu Vilijamsu koji je posle pogotka Luke Mitrovića ubacio trojku, donevši 11:8 Zvezdi.

Prvi napadi obe ekipa obavljeni su uz "pik-en-rol", s tim što je Marjanović iskoristio Vilijamsovu asistenciju posle njihove saradnje na levom boku, dok su gosti iz Španije dva svoja napada, prvi preko "centralnog pika", prokockali jer im šutevi nisu bili precizni.

Zvezda je u meč ušla sa odbranom "čovek na čoveka", kao i njihov rival.

U trenutku kada su u Arenu ušli i rukometni reprezentativci Srbije - počela je utakmica Zvezda - Valensija

Trener crveno-belih Dejan Radonjić odlučio je da početnu petorku čine: Vilijams, Lazić, Dangubić, Mitrović i Marjanović.

Još nekoliko minuta ostalo je do početka, na tribinama Arene sada je već oko 15, 16 hiljada gledalaca.

Transparent u Areni o kome smo vam pisali...

Bivši Partizanov kapiten Vladimir Lučić prilično je izvređan kada je izašao na parket Arene.

Zvižduci i uvrede su se nastavili i tokom zagrevanja Valensije, čiji je član već drugu godinu, otkako je i napustio beogradske crno-bele.

A u Valensiji su još i bekovi Pau Ribas, Sam van Rosom, Giljem Vives, Rafa Martinez, Dvajt Bajks, krila Romen Sato, Pablo Agilar, Luk Harangodi i David Guardija, te centri Serhij Liščuk, Bojan Dubljević i Krešimir Lončar.

Oko pola kapaciteta beogradske Arene je popunjeno navijačima pola sata pre početka utakmice, a među transparentima je i "Aca Radović, zauvek deo Severa", jer je na ovaj dan mladi Zvezdin navijač Aca Radović poginuo na severnoj tribini Partizanovog stadiona kada ga je pogodila raketa ispaljena sa suprotne strane.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Lučića vređaju sve vreme, Zvezda - Valensija 21:16

Izvor: Blic, 30.Okt.2014

Košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju od 19 časova u beogradskoj Areni protiv Valensije meč 3. kola Evrolige, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uz Blicsportov blog uživo...Kad god Vladimir Lučić, bivši kapiten Partizana, dotakne loptu ili je na neki drugi način u centru pažnje, "delije" ga...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.