Uživo: Borba za finale Evrokupa, crveno-beli u problemima, Uniks - Zvezda 51:38

Izvor: Blic, 09.Apr.2014, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Borba za finale Evrokupa, crveno-beli u problemima, Uniks - Zvezda 51:38

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 17 časova igraju u Kazanju revanš meč polufinala Evrokupa protiv Uniksa, tima kog su u prvom duelu savladali u Beogradu sa 63:52. Zbivanja sa ovog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs, a posle prvog poluvremena rezultat je bio 42:36 za domaćina. U toku je treća deonica.

Treća četvrtina je u toku

Sa igrom u trećoj četvrtini se kasnilo jer se konstrukcija koša na koji će napadati crveno-beli pokvarila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a posle dodatnog petominutnog predaha meč je nastavljen. I, nastavljen je kako su domaćini priželjkivali, pogotkom Zizisa sa 44:36, posle čega je Dragićević poentirao iz drugog narednog napada gostiju, ali je razigrani Grk odmah uzvratio, a kada mu se pridružio Gudlok, i to trojkom, rezultat je pokazivao 49:38. Radonjić je reagovao tek kada je prodor Zizisa doneo Uniksu "+13", za šta je domaćinu, od poluvremena, bilo dovoljno manje od tri i po minuta, koliko je utrošio za seriju 9:2.

Druga četvrtina: Katić se oporavio, razigrao se Uniks

Izuzetno brzom igrom crveno-beli su otvorili drugu deonicu, u kojoj su se Nelson i Dragićević slobodnim bacanjima, Marjanović novim poentiranjem iz reketa a odbrana svojim bedemom kojim je zaustavila Uniks u poslednjoj deonici prvog meča polufinala, pa je Zvezdina prednost od 17:21 naterala trenera domaćih Andreu Trinkijerija da zatraži tajmaut.

Taj predah kao da je najviše prijao Luku Harangodiju, nekadašnjem krilu univerziteta Notr Dejms, čije su dve uzastopne trojke probudile domaćih 5.000 navijača, a kada je Kajmakoglu "vezao" i treći dalekometni šut u nizu, na semaforu se pojavilo 26:23.

Bilo je i "+5" za Uniks, koji je od 12. do 14. minuta iskoristio potpuni ofanzivni zastoj beogradske ekipe, koju je na trenutak probudio Dženkins svojim pogotkom, a onda sebi dozvolio luksuz da izgubi loptu pod sopstvenim košem, što je tatarstanskom klubu donelo 30:25. Ipak, nije se uopšte dugo čekalo da se Amerikanac iskupi za svoju grešku - trojkom je primakao svoj tim na "-2", a onda krenuo u solo-prodor za izjednačenje, u kome mu dribling nije bio uspešan, a lopta otišla gde ne treba.

Povratak Raška Katića ne samo iz svlačionice, već i na parket, donelo je nove mogućnosti u reketu, no soliranja pojedinaca već na samom početku napada, poput Blažiča, skupo su koštala: Gudlok je trojkom doneo 36:30 Uniksu, a ljuti Radonjić odmah je zatražio tajmaut u tom, 17. minutu igre. Rastrčali su se potom crveno-beli, uspeli su da priđu na "-2" poenima Nelsona i Radenovića koji je igrao iako je maltene šepao po parketu, a uspeli su i da iznerviraju trenera Trinkijerija, koji nije stigao da na vreme zatraži tajmaut kada je njegov tim dopustio prilazak rivalu na 38:36. Ipak, to što mu arbitri nisu dozvolili privremeni prekid igre - isplatilo se italijanskom stručnjaku: u nastavku akcije raspoloženi Kajmakoglu je probio odbranu Zvezde, ponetirao i potom pogodio slobodno bacanje za "+5" pred sam kraj prvog poluvremena. Ono je okončano sa 42:36 u korist domaćih, koje je Kajmakoglu predvodio sa 10 poena, Gudlok je dao jedan manje, dok su kod crveno-belih Marjanović sa deset , te Nelson i Dženkins sa po sedam, bili najefikasniji.

Prva četvrtina: Povreda Katića, Radenović "šepao", Bobi zakucavao

Nekoliko desetina Zvezdinih "delija", ali i navijača Spartaka iz Moskve koji su u bratskim odnosima sa njima, od prvog minuta bodrili su goste, koji su isprva delovali prilično bojažljivo, pa su prva dva minuta prošla uz samo jedan pogodak, i to Veremnkov iz reketa za 2:0. Pre igre, crveno-beli su došli - do problema, jer je već u trećem minutu drugu ličnu grešku dobio startni plejmejker Demarkus Nelson, pa se Laziću, Blažiču, Radenoviću i Marjanoviću pridružio na parketu Čarls Dženkins.

Ipak, čekalo se sve do sredine četvrtog minuta da se Zvezda "upiše" na semafor, za šta se posle pet prokockanih napada trojkom pobrinuo Ivan Radenović 2:3. A onda je na red došao novi problem: Raško Katić se povredio, zbog čega je, hramljući, morao da napusti igru, a pritom se razigrao i glavni igrač domaćih Endrju Gadlok, koji je trojkom i prodorom doneo 7:5 Uniksu.

Muke po crveno-bele su se nastavile u periodu koji je dolazio, Radenović je isto počeo teško da se kreće, Katić je uz mnogo leda na nozi otišao u svlačionicu, a lopta nije htela u koš rivala iz "otvorenih" šuteva. Ipak, razigrani Marjanović je zakucavanjima držao Zvezdu u igri, izjednačivši na 15:15 nakon što je domaćin po prvi put imao četiri poena prednosti.

Uoči utakmice

Crveno-beli su imali nedelju dana da se pripreme za revanš sa glavnim kandidatom za trofej Evrokupa, u međuvremenu su preslišali Borac sa 85:63, a za prolazak u veliko finale važno je sačuvati 11 poena prednosti. U slučaju da Uniks trijumfuje tačno sa "+11", bez obzira koliko se postigne koševa na meču, igraće se produžetak, jer u Evrokupu nije važan broj pogodaka, već ukupna razlika.

Zvezda se sa takvim scenariom susrela u četvrtfinalu, kada je posle poraza od tri poena razlike (82:79) savladala u krcatoj Areni Budiveljnik sa "+3" (63:60), ali iako je dala veći broj poena u gostima moralo je da se igra još pet dodatnih minuta, u kojima su igrači trenera Dejana Radonjića došli do konačnih 79:70.

Zadatak, međutim, nije lak - Uniks u ovoj sezoni nije izgubio ni jedan jedini meč kao domaćin u Kazanju, a prosečno je dobijao svoje rivale sa 81:60.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Borba za finale Evrokupa, crveno-beli u problemima, Uniks - Zvezda 53:38

Izvor: Blic, 09.Apr.2014

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 17 časova igraju u Kazanju revanš meč polufinala Evrokupa protiv Uniksa, tima kog su u prvom duelu savladali u Beogradu sa 63:52. Zbivanja sa ovog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs, a posle prvog poluvremena rezultat je bio 42:36 za domaćina. U...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.