Kombinovana Zvezda sigurna na krovu

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 18:11

Kombinovana Zvezda sigurna na "krovu"

Fudbaleri Crvene zvezde kao gosti pobedili su Voždovac 2:0 (1:0) u 4. kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Crveno-beli u kombinovanom sastavu uspeli su da bez većih problema savladaju "zmajeve" na krovu, što im je bilo 29. trijumf u sezoni.

Do tri boda Zvezda je došla golovima Aleksandra Pešića u šestom minutu i Jovana Mijatovića u 72. minutu.

Već u uvodnim minutima meča Zvezda je nametnula svoj ritam. Iskoristila je slabiji početak rivala i prva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kreirale šasne, za razliku od Voždovca koji j bojažljivo pokušavao da ugrozi gol gostujućeg tima.

Brzo se agresivnost isplatila timu Miloša Milojevića, jer je već u šestom minutu na semaforu pisalo 1:0.

Gol je postigao Aleksandar Pešića, posle kornera, koji je izveo Gelor Kanga, pošto je glavom spakovao loptu u mrežu domaće ekipe.

U nastavku su se ređale prilike za tim sa Marakane, ali Mirko Ivanić i Pešić nisu na pravi način uslei da završe akcije.

Zvezda je uputila devet šuteva u gol Voždovca u privh 45 minuta igre, za razliku od domaćina, koji je imao jednu šansu, ali se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Zvezde.

Mnogo odlučnije krenuo je tim Voždovcau nastavku meča, u nekoliko navrata imali su dobre šanse za izjednačenje, ali je uspešna realizacija nedostajala Pantoviću i Vujanoviću.

Želela je Zvezda što pre do drugog gola, a veliki posao za domaćina na golu je obavio Katić, koji je u nekoliko navrata intervenisao na pravi način.

Tako je bilo sve do 72. minuta, a onda je mladi Jovan Mijatović nekoliko trenutaka po ulasku na teren uspeo minijaturom da savlada golmana Voždovca i da poveća prednost svog tima na 2:0. Za talentovanog mladog napadača ovo je bio debitantski gol u crveno-belom dresu.

Do kraja meča bilo je prilika na obe strane, ali se rezultat nije promenio.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.