Rutinska pobeda Zvezde u derbiju kola – dva penala za laganih 3:0

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 16:09

Rutinska pobeda Zvezde u derbiju kola – dva penala za laganih 3:0

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički u derbiju 22. kola Superlige 3:0 (2:0) u meču koji je odigran na našem najvećem stadionu.

Crveno-beli su tako ponovo na bod zaostatka naspram Partizana koji je danas ranije uzeo bodove u Surdulici.

Strelci za Zvezdu protiv "brđana" bili su Kanga iz penala, potom Endiaj, i na kraju Bukari iz još jednog jedanaesterca.

Gosti su u startu bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hendikepirani jer trener Gordan Petrić nije mogao da računa na dvojicu klasičnih napadača, Slobodana Tedića i Milana Pavkova, pa je morao da izađe pred šampiona sa nekim iznuđenim formacijskim rešenjima.

Otuda je, na primer, Adžića morao da pošalje u navalu, mada je omaleni Miladinović bio najopasniji adut gostiju sve vreme.

Međutim, Čukarički je bio opasan po gol Zvezde toliko retko da te situacije jedva da zaslužuju redove u ovom izveštaju.

Meč na našem najvećem stadionu bio je "jednosmerna ulica" - Zvezda se pitala za sve i na kraju se "sa kamatom" revanširala "brđanima" za poraz iz septembra prošle godine, u prvom delu sezone.

Krenulo je loše po goste već u 6. minutu kada je Tošićev jači vazdušni duel sa Spajićem (koji je prvi došao do lopte glavom) VAR okarakterisao kao prekršaj, samim tim je to bio i penal.

Kanga je bio neumoljiv - za vođstvo crveno-belih.

Prvo poluvreme je proteklo u potpunoj dominaciji Zvezde koja je dovoljno kvalitetan i iskusan tim da takav odnos prema rivalu naplati još jednim golom, nakon što je propustila dve-tri dobre šanse pred golom Filipovića.

Šerif Endiaj, izgleda, pokazuje "znake života" jer je i u drugom uzastopnom meču bio strelac - ovog puta nakon sjajne asistencije Hvanga.

Korejac je poslao perfektan pas kroz odbranu Čukaričkog, Endiaj je izbegao ofsajd poziciju, potom prošao i pored golmana Filipovića, i onda sa mnogo rutine poslao loptu u mrežu.

Već tada, iako je jedva prošlo pola sata igre, svako na stadionu mogao je da se kladi da gosit neće biti u stanju da uzvrate, da nemaju šanse da bilo šta urade danas. Tako je i bilo.

Petrićev tim je najopasnije zapretio Zvezdi u 57. minutu - sa tri udarca ka golu u razmaku od tridesetak sekundi.

Pokušao je najpre Miladinović po zemlj, Glazer je bio spreman, potom je Sisoko "tukao" malo van kaznenog - i tada je Izraelac među stativama Zvezde sjajno intervenisao, a onda je Miladinović još jednom pretio, no tada je defanzivni zid šampiona odradio svoj posao.

Bio je to i najjači udar "brđana" danas.

Kazna je stigla ubrzo, u vidu drugog penala za Zvezdu. Izborio ga je danas raspoloženi Endiaj, naterao je Vranješa da ga saplete, a Bukari je bio siguran egzekutor i postavio konačan rezultat ovog, po svemu viđenom, neravnopravnog duela.

Valja reći još da je za Zvezdu debitovao, i to kao starter, Ognjen Mimović, koji je minule sezone igrao na dvojnoj registraciji za OFK Beorad.

Duel sa Marakane mogli ste pratiti uz LIVE BLOG B92.net u nastavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milojević dao viđenje, a onda i Gordan Petrić: Presudile su NEPROFESIONALNE ODLUKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024

Zvezda iskoristila iskustvo...Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički rezultatom 3:0 u 22. meču Superlige Srbije...Vladan Milojević, strateg crveno-belih, dao je svoje viđenje meča...- Mislim da smo odigrali dobar meč. Ima stvari sa kojima nisam zadovoljan, ali ima i onih koje igrači polako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.