Tradicionalno - Zvezda teško, ali uspešno protiv Olimpije! Janković se razigrao, Dobrić i Ročesti su sve rešili

Izvor: MozzartSport.com, 08.Okt.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalno - Zvezda teško, ali uspešno protiv Olimpije! Janković se razigrao, Dobrić i Ročesti su sve rešili

I sve to bez Džejmsa Feldina - 82:73

Tri utakmice - tri pobede! Uoči novog evroligaškog početka i odlaska na noge Žalgirisu Crvena zvezda nastavila je seriju pobeda u regionalnom takmičenju i to na teškom gostovanju Olimpiji. S tim da je izostanak Džejmsa Feldina dobrano zabrinuo navijače branioca triple krune - 82:73 (18:29, 25:13, 21:16, 18:15).

Iskusni šuter propustio je meč sa Olimpijom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pošto je na poslednjem treningu pred utakmicu iskrenuo skočni zglob, zbog čega je upitan i njegov odlazak u Kaunas. Dobra vest za trenera Dušana Alimpijevića je da je konačno na delu video Stefana Jankovića! Nije u uvodna dva kola bio na željenom nivou mladi krilni centar, zbog čega se našao i na meti kritika, ali je na prvom ovosezonskom gostovanju bio među najboljima - 13 poena, tri uhvaćene lopte i vrlo dobra rola u finišu prvog poluvremena, kada je Crvenu zvezdu trgnuo iz letargije i sa šest vezanih pogurao je ka velikom preokretu, seriji 14:4, što je samo najavilo pobedu beogradskog sastava.



Pored dobrog izdanja nekadašnjeg studenta koledža Havaji, udarne igle Crvene zvezde bili su razigrani Tejlor Ročesti i talentovani Ognjen Dobrić. Prekaljeni organizator ponovo je dugo tražio sebe, ali kada je u njegovoj glavi „kliknulo“ osetio se boljitak u Zvezdinoj igri. Pre svega, Crvena zvezda je igrala stabilnije posle turbulentne prve četvrtine i čak 29 primljenih koševa za deset minuta. Na kraju je Ročesti skupio 16 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija, dok je mladi Dobrić bio izuzetnog šuterskog raspoloženja. Otvorilo se sve mladom levorukom šuteru u ovom meču, u kojem je izrastao u heroja, jer su upravo njegovi hladnokrvni hici dodatno uznemirili domaćina posle isključenja Gregora Horvata u ranoj fazi utakmice zbog dve uzastopne tehničke greške zbog simulacije, onda i prigovora sudijama.



USKORO OPŠIRNIJE...

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zvezda iz dvocifrenog minusa do rutinske pobede u Ljubljani

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2017

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i treću pobedu u ABA ligi pošto je u Ljubljani savladali Olimpiju sa 82:73 (18:29, 25:13, 21:16, 18:15) što je bila i odlična provera za start Evrolige pošto već u petak crveno-beli igraju protiv Žalgirisa u Litvaniji...Nije dobro po crveno-bele  počeo meč...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.