Zvezda iz dvocifrenog minusa do rutinske pobede u Ljubljani

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2017, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda iz dvocifrenog minusa do rutinske pobede u Ljubljani

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i treću pobedu u ABA ligi pošto je u Ljubljani savladali Olimpiju sa 82:73 (18:29, 25:13, 21:16, 18:15) što je bila i odlična provera za start Evrolige pošto već u petak crveno-beli igraju protiv Žalgirisa u Litvaniji.

Nije dobro po crveno-bele  počeo meč u Sloveniji pošto su u prvoj četvrtini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << primili čak 29 poena, a početkom druge deonice minus je iznosio maksimalnih 13 poena (31:18). Išak, malo o malo Zvezda je smanjivala razliku i već do poluvremena je uspeo da napravi potpuni preokret i da na odmor ode sa poenom razlike u svoju korist (43:42).

Prvi put u sezoni u timu je bio i kapiten Branko Lazić koji je uneo potrebnu dozu čvrstine u odbrani što se primetilo u preostele tri četvrtine kada su Ljubljančani ostali na daleko nižem broju poena. Razlike u korist Beograđana polako je rasla, ali je sve vreme bila u rasponu od pet do devet poena pa nije smelo da dođe do opuštanja.

Proradio je i napad u kom je veliki doprinos večeras dao i Ognjen Dobrić sa 17 poena, a pored njega odlični su bili Tejlor Ročesti sa 16, te Janković sa 13 i Lesor sa 12 poena. Trebalo bi istaći da u timu nije bilo Džejmsa Feldina, a u igru nije ulazio Pero Antić. U timu Olimpije bolji od ostalih bio je Batl sa 17 poena, Badžim je dodao 12, a Oliver 11 poena.

Crvena zvezda će u narednom kolu dočekati Budućnost u Beogradu, dok Olimpja dolazi u goste Megi u Sremsku Mitrovicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Preokret Zvezde u Ljubljani

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2017

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpiju u Ljubljani sa 82:73 u trećem kolu ABA lige i sada imaju maksimalnih 3-0, dok slovenački tim ima pobedu i dva poraza...Olimpija je bolje počela meč i vodila je sa 11 poena razlike, ali se Zvezda vratila sa Jankovićem i Dobrićem na čelu, dok je u drugoj...

Nastavak na N1 televizija...

Zvezda od "minus 13" do pobede u Ljubljani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2017

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su i treću pobedu na startu sezone u ABA ligi, pošto su večeras u utakmici 3. kola savladali Olimpiju u Ljubljani 82:73 (18:29, 25:13, 21:16, 18:15)...Slovenački tim u prvoj četvrtini je nadigrao crveno-bele, na početku druge imao i "plus 13", ali se branilac...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.