Torcida: Ovo je Turska!; Delije: J… Pazar i Fenerbahče!

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torcida: Ovo je Turska!; Delije: J… Pazar i Fenerbahče!

Specijalan dan za Novi Pazar. Stigla je Crvena zvezda, posle tačno 20 meseci.
(FOTO: S. Župljanin)
Pune dve godine prošle su od trenutka kad je fanatičnoj publici sa Jošanice bio dozvoljen ulaz na meč sa najtrofejnijim srpskim klubom u svom gradu. Dovoljan razlog da se tribine zaplave, ne štede grla i dlanovi.
Bližio se početak utakmice, neočekivano nisu bila popunjena sva predviđena mesta za navijače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Usijanu atmosferu u žar je pretvorilo pojavljivanje 400 Delija. Prvim postupcima nagovestili su da su došli po obračun, ali su se brzo smirili i počeli na primeren način da bodre ljubimce.
Ovo je Sandžak, a ne Stari Ras! – uzvikivali su Pazarci.
Delije su imale spreman odgovor:
Pevaj Srbijo, zemljo junaka, pevaj Srbijo, zemljo bitaka, pevaj Srbijo, silnije, jače, je… Pazar i Fenerbahče!
(FOTO: M. Rašić)
Ređale su se verbalne uvrede, fudbal postajao sve više u drugom planu, fitilj nezadovoljstva Novopazaraca zapalio je penal za Crvenu zvezdu.
Nervoza je postajala sve jača, kraj utakmice zapalio je novi fitilj. Mijailović se prekrstio blizu zapadne tribine, poletele su stolice. Njima su zasuti i pripadnici žandarmerije, teren je na kraju izgledao kao bojno polje.
Prekid posle penala
Posle promašenog penala Crvene zvezde mnogo plastičnih držača zastavica našlo se na terenu, gosti su zasuti i drugim predmetima, pa je sudija  Boško Jovanetić na kratko prekinuo utakmicu.
Ubij Cigana! – dopiralo je sa tribina, dok se tresla žica iznad klupe Crvene zvezde.
Turske zastave na severnoj tribini
Dok su Delije isticale srpske zastave, na delu stadiona gde su bili smešteni simpatizeri Novog Pazara bilo je nekoliko turskih.
Oko 20 navijača Novog Pazara bilo je obučeno u dres Fenerbahčea, kluba s kojim su u bratskim odnosima.
Ovo je Turska – uzvikivali su navijači Novog Pazara.
Skandiranje Oriću i Mladiću
Nekoliko puta su vatreni navijači Novog Pazara upozoravani sa razglasa da ne uzvikuju nacionalističke parole. Bilo je to u trenucima kad su skandirali Naseru Oriću.
Delije su uzvratile pominjanjem Ratka Mladića.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.