Sreća je mnogo puta bila saveznik, sada je okrenula leđa…

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2017, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreća je mnogo puta bila saveznik, sada je okrenula leđa…

„Ne možemo da budemo zadovoljni, ali pokazali smo karakter“, rekao je Vujadin Savić

Poraz za Crvenu zvezdu nikada ne može da bude prihvatljiv, pa čak ni protiv Arsenala, ali je ekipa Vladana Milojvića i protiv londonskog velikana pokazala da ima čemu da se nada kada je u pitanju plasman u 1/16 finala Lige Evrope.

Odbrana srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vicešampiona delovala je gotovo besprekorno do izlaska Vujadina Savića u 66. minutu, držala se čak i nakon isključenja Milana Rodića, ali je poklekla u 85. minutu nakon perfektne akcije Vilšira, Volkota i fantastičnog egzekutora Olivijea Žirua.

„Hrabro smo ušli u utakmicu, ostaje žal što nismo osvojili makar bod ili sva tri, jer smo imali svoje šanse. Arsenal nas je kaznio evrogolom Žirua, koji zbog toga i igra u Arsenalu. Nije mu ovo takav prvi gol, ostaje žal zbog bodova. Najbolju šansu je imao Radonjić, Boaći je pogodio prečku… Nekada vas sreća pogleda, nekada ne. Do sada smo u mnogo situacija imali sreće, ovoga puta nismo. Okrećemo se sldećoj utakmici, šta da se radi…”, rekao je Vujadin Savić.

Povreda je bila jača od visokog štopera crveno-belih.

„Osetio sam bol u primicaču pred kraj prvog poluvremena. Mučilo me je kada treba da promenim pravac, kada sprintam. Možda bi se desilo da moram da istrčim jedan na jedan sa nekim, a da ne mogu zbog toga. Morao sam da tražim izmenu zbog toga, samo se nadam da nije ništa ozbiljno. Danas ću snimiti, pa ćemo videti”.

Savić smatra da je sudija Bastijen prestrogo isključio Rodića u 80. minutu.

„On je već imao žuti karton, mislim da ga nije udario laktom. Da je u pitanju Engleska i tamošnja liga, to se ne bi sviralo. Možda bi bio faul, ali sigurno ne drugi žuti karton. Francuz je to video kao drugi žuti. Da nismo dobili creni karton možda ne bismo ni primili gol. Ali, šta je - tu je, kako je - tako je. Glavu gore, mislim da se nismo obrukali, da je javnost videla pravu borbenost svih nas na terenu. Ne možemo da budemo zadovoljni, ali pokazali smo karakter”.

Za dve nedelje sledi okršaj u Londonu. Možda prilika i za rezultatsku osvetu i revanš.

„Svaka utakmica je za sebe. Ne trebamo da idemo da im se svetimo. Mi nećemo da se svetimo nikome, ali pokušaćemo da osvojimo tri boda ili bod. Možda tamo sreća bude na našoj strani”.

Delije su ponovo opravdale očekivanja.

„Pun stadion je nešto za šta svi živimo. I publika se raduje kada je pun stadion. Nadam se da će biti što više ovakvih utakmica i da ćemo da prođemo ovu grupu, pa da odigramo još dve utakmice utakmice nakon nje”, zaključio je Savić.

Crvena zvezda nema vremena za predah, pošto je već u nedelju od 19 časova očekuje prvenstveni meč protiv Mladosti iz Lučana na stadionu Rajko Mitić.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.