Prvak Evrope stiže u Beograd, Šakota poručuje: Težak raspored i prednost i mana!

Izvor: Sportske.net, 20.Feb.2020, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvak Evrope stiže u Beograd, Šakota poručuje: "Težak raspored i prednost i mana!"

"Crveno-beli" nastavljaju takmičenje u Evroligi.

Nakon poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća, Crvenu zvezdu očekuje još jedan veliki izazov, ovoga puta u Evroligi.

U 25. kolu evropskog takmičenja u Beograd stiže ekipa CSKA iz Moskve, aktuelni prvak Starog kontinenta.

U prvom meču u Moskvi, CSKA je slavio rezultatom 100:74, a trener Zvezde Dragan Šakota smatra je njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ekipa umornija, ali u takmičarskom ritmu za razliku od Rusa koji su imali pauzu od 14 dana.

"Dolazi nam prvak Evrope, veliki izazov i čast za našu ekipu. Za razliku od nas, CSKA nije igrao nacionalni kup, što znači da su imali vremena da se konsoliduju nakon poraza koji su doživeli, i koji im je prekinuo dobru seriju. Crvena zvezda sa druge strane nije prekidala sa igranjem utakmica i ostala je u takmičarskom ritmu, i sada je teško predvideti kome će više prijati ova utakmica u petak. Ono što je sigurno očekuje nas utakmica sa vrhunskom ekipom, ulazimo polako u završnicu takmičenja, svako ima svoje ambicije i sada svaka utakmica postaje važna za sve, pa i za nas koji imamo svoje ambicije i želje", rekao je trener "crveno-belih" Dragan Šakota, prenosi klupski sajt.

Dejan Davidovac istakao je veliku želju ekipe da se savlada prvak Evrope u Beogradu.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica u nizu, a protivnik najteži mogući aktuelni prvak Evrope. I ove godine imaju vrhunsku ekipu, imali su dovoljno vremena da se osveže, nisu imali utakmica u prethodne dve nedelje praktično, i sigurno motivisani i odmorni dolaze u Beograd. Sa druge strane, mi smo se okrenuli novim obavezama, očekuje nas još praktično najmanje 40 utakmica  do kraja sezone, od toga najmanje 10 u Evroligi. Ovakve utakmice su izazov, i sigurno da imamo ogromnu želju da odigrao dobro i saavladamo ekipu CSKA", rekao je Davidovac.

"Crveno-beli" će biti lišeni pomoći Ognjena Dobrića kojeg očekuje pauza zbog povrede prsta neposredno pred finale KRK.

Karte za ovu utakmicu puštene su u prodaju u sredu po standardnim cenama. Meč Crvena zvezda mts - CSKA igra se u petak od 19 časova u "Štark Areni".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Moskva

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠAKOTA PRED CSKA: Veliki izazov pred nama

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020

U Beograd dolazi prvak Evrope...Posle pauze Evroliga se vraća 25. kolom u kom će Crvena zvezda dočekati CSKA iz Moskve u Štark areni. Trener Crvene zvezde Dragan Šakota je pred duel svojih izabranika sa moskovskim CSKA u petak poručio da je dolazak šampiona Evrope velika čast i izazov za tim...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

PORODIČNA DRAMA STRATOSA PERPEROGLUA: Dragan Šakota objasnio zašto je izsostavio Grka sa spiska za Kup u Nišu!

Izvor: Kurir, 20.Feb.2020

Crvena zvezda sprema se za meč Evrolige protiv favorizovanog CSKA, samo par dana po okončanju Kupa Radivoja Koraća i poraza u finalu od ekipe Partizana. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.