Prštalo u Nišu, Radnički prekinuo Zvezdinu seriju! (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2018, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prštalo u Nišu, Radnički prekinuo Zvezdinu seriju! (video)

Mnogo nervoze u finišu, ali generalno, derbi je uglavnom opravdao očekivanja.

U derbiju 17. kola Superlige, Radnički i Crvena zvezda podelili su bodove. Meč je završen rezultatom 2:2, pa je Milojevićev tim zadržao devet bodova više na vrhu tabele u odnosu na večerašnjeg rivala. Ujedno, večeras je prekinuta Zvezdina serija pobeda u Superligi, koja je trajala još od derbija sa Partizanom u Humskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Crvena zvezda je idealno ušla u utakmicu. Aktuelni šampion je poveo posle samo šest minuta igre, kada je Veljko Simić probio po desnoj strani, Hajdin potom centrirao ka Krstičiću, a  vezista Crvene zvezde se odlično snašao u kaznenom prostoru i preciznim udarcem savladao giolmana Ristića - 0:1.

Ali, ekipa Nenada Lalatovića nije bila previše uzdrmana, nastavila je da igra svoju prepoznatljivu igru i rezultat je stigao samo deset minuta kasnije. Nikola Drinčić je u svom stilu izveo slobodan udarac sa desne strane, Zvezdini defanzivci nisu dobro reagovali, pa na kraju lopta dolazi do Haskića koji rutinski šalje loptu iza leđa Milana Borjana - 1:1.

Mnogi su potom očekivali Zvezdin odgovor, Simić je bio u jednoj prilici koju nije iskoristio, a u 26. minutu potpuni preokret. Nikola Drinčić sa sredine terena šalje dugu loptu ka Ranđeloviću koji beži Hajdinu i u situaciji jedan na jedan sa Borjanom izlazi kao pobednik - 2:1.

Do kraja poluvremena, Hajdin je imao odličnu priliku za izjednaćenje, ali je Ristić nogom odbio loptu, potom se stvorila gužva pred golom Radničkog, ali su se domaći odbranili.

Golove iz prvog dela igre pogledajte OVDE.

Radnički je u nastavak meča ušao sa golom prednosti, ali nije uspeo da je zadrži. Važan detalj bio je ulazak Nemanje Milića umesto Krstičića u poluvremenu i upravo je Milić lepo asistirao Benu u 65. minutu koji izlazi sam pred golmana Ristića i elegantno šalje loptu u donji desni ugao - 2:2.

Radnički je mogao do vođstva i preko Haskića, kada je Hajdin opet propustio da ga sačuva, ali stativa je spasila gol Crvene zvezde.

Finiš meča bio je takođe veoma uzbudljiv, uz nervozu na obe strane, a Radnički je hrabrom igrom pokušao da dođe do pobede. Nikola Drinčić je u 89. minutu još jednom sjajno izveo slobodn udarac, šutirao je direktno u gol iskosa sa leve strane, ali Borjan je odlično intervenisao.

Pre tog slobodnog udarca, stvorila se velika gužva, Zvezdini fudbaleri su žestoko protestovali, ali sudija Simović nije menjao svoju odluku.

A kada govorimo o spornim situacijama, jedna od njih se dogodila u 71. minutu, kada je Hajdin pao u kaznenom prostoru Radničkog posle duela sa Pankovom, sudija Simović se nije oglasio.

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković (od 72. Jovanović), Bondarenko, Drinčić, Stanković, Ranđelović, Stanisavljević (od 68. Noma), Grbić (od 69. Nikodijević), Haskić.

Crvena zvezda: Borjan, Hajdin, Babić, Degenek, Rodić, Gobeljić, Krstičić (od 46. Milić), Simić (od 69. Milijaš), Srnić, Ben (Joveljić od 83.), Stojiljković.


- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Remi dva najbolja kluba u ligi: Radnički - Crvena zvezda 2:2

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2018

Niko u Superligi nije uspeo da savlada Crvenu zvezdu ove sezone, a jedini je remi do sada izvukao Partizan. Sada mu se pridružio i Radnički, koji je u 17. kolu Superlige imao i pobedu "u džepu", ali mu se nije dalo, pa je krajnji rezultat na stadionu "Čair", postavljen u 65. minutu, ostao na snazi...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.