Perperoglu koristio iskustvo atinskog derbija, Lazić zna šta je bio ključ pobede

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perperoglu koristio iskustvo atinskog derbija, Lazić zna šta je bio ključ pobede

Iskusni Grk uporedio je atmosferu dva derbija

Košarkaš Crvene zvezde Stratos Perperoglu i legenda Olimpijakosa Stratos Perperoglu rekao je da su beogradski i atinski derbi jedinstveni u Evropi, ali da se on dobro pripremio na sve što donosi duel sa Partizanom.

"Mislim da su atmosfere na istom nivou u Srbiji i Grčkoj. To je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jedinstveno u Evropi, zaista napeta i vruća atmosfera. Mislim da mi je ipak nešto lakše da igram u Srbiji: jednostavno, ne znam jezik pa i ne razumam šta nam sve viču sa tribina", rekao je Perperoglu posle pobede 77:71.

Da li vam je teže protiv Panatinaikosa ili Partizana?

"Obe su teške utakmice, ali kažem malo je lakše ovde jer ipak ne znam šta se sve priča", kaže krilo Zvezde.

Da li ste imali posebnu metalnu pripremi pered ovaj meč? Bili ste smireni na čitavoj utakmici.

"Odigrao sam dosta ovakvih utakmica. Teško je zaista, Partizan je odličan tim, ali smo bili spremni kao tim. Znao sam šta me očekuje i mislim da je to bilo ključno. Znao sam kako da se pripremim i na kraju sam odradio sve što se zahtevalo od mene. Drago mi je što smo pobedili, očekujem još dosta teških mečeva protiv Partizana. Odličan su tim", rekao je iskusni grčki internacionalac.

Kapiten Branko Lazić nije se složio sa konstatacijom novinara da je pobeda bila rutinska.

"Ne može nikada u derbiju da bude rutinska pobeda. Protiv Partizana mora da se igra maskimalno borbeno kako bi se ostvarila pobeda, videlo se to i večeras. Odbranu kada smo popravili, uspeli smo da ostvarimo pobedu koja je značajna. Čestitam saigračima na prikazanoj igri, idemo dalje", rekao je Lazić.

Šta je bilo ključno? Zaigrali ste znatno bolje u trećoj deonici?

"Promenili smo dresove, to je bilo ključno. Šalim se naravno", rekao je Lazić.

Zaradio si četiri brze lične greške...

"Igrao sam malo, ne znam tačno koliko. Ne znam šta da kažem, to je to", sažet je kapiten Zvezde.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Heroj derbija - Stratos Perperoglu

Izvor: Mondo, 24.Nov.2018

Stratos Perperoglu bio je upitan posle odličnog nastupa protiv Partizana da uporedi beogradski i atinski "večiti" derbi...Grčki veteran Stratos Perperoglu (34) stigao je ovog leta u Beograd da ojača Zvezdu na krilnim pozicijama i da u njenu igre unese značajno iskustvo, stečeno tokom velike karijere...Trostruki...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.