POSETILI SMO DOM JANG BOJSA: Ovde Zvezda počinje borbu za Ligu šampiona, jedna CRVENA stolica je TOTALNO drugačija od drugih (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSETILI SMO DOM JANG BOJSA: Ovde Zvezda počinje borbu za Ligu šampiona, jedna CRVENA stolica je TOTALNO drugačija od drugih (FOTO)

Meč je na programu u sredu, od 21 čas.

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće u sredu (21.00) prvu utakmicu plej-ofa Lige šampiona, a protivnik ujedno i domaćin biće ekipa Jang Bojsa. Meč će biti odigran na stadionu "Švajcarska" u Bernu.

Na istom mestu, nekada je bio stadion "Vankdorf" koji je srušen 2001. godine. Novi, "Švajcarska" je građen u narednim godinama i prima 32.000 gledalaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zvanično je otvoren u julu 2005. godine, kada su Jang Bojsi ugostili Olimpik iz Marselja. Od tada je dom Jang Bojsa, ali i nacionalnog tima. Na tom stadionu igrane su i utakmice Evropskog prvenstva pre 11 godina.

Na njemu se često organizuju i koncerti svetskih zvezda, kao i hokejaški mečevi. Tako je u januaru 2007. godine, duel oklopnika na ledu, između Berna i Langnaua uživo pratilo čak 30.076 gledalaca.

Za stadion na čijem terenu je postavljena veštačka trava vezana je i jedna zanimljivost, a to je crveno sedište. Skoro svako na stadionu je crno ili žuto, ali samo ovo je u crvenoj boji. Postavljeno je još 2005. godine, a "u rad ga je pustio" bivši igrač i trener kluba Valter Ajrih kome je sedište i posvećeno. Ulaznica za ovo mesto se ne prodaje i ono je uvek namenjeno nekoj bitnoj osobi. Naravno, klub je taj koji određuje ko će imati VIP status.

Možete i da pogledate više fotografija stadiona
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.