Ozbiljan klub Krasnodar: Milijarder ne bahat već strpljiv, napadač od 8.000.000, tim od 80.000.000!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljan klub Krasnodar: Milijarder ne bahat već strpljiv, napadač od 8.000.000, tim od 80.000.000!

Jasno vam je na koga će se nameriti Crvena zvezda

Neko ko je prespavao poslednjih nekoliko godina rekao bi da je Crvena zvezda prošla više nego dobro. Pa ovo je tim koji postoji samo devet godina, reći će! Podsetiće na 1991. i Bari... Realnost je međutim savim drugačija. Žreb za plej of Lige Evrope nije bio milostiv prema srpskom viceprvaku. Jer nikome ko iole prati fudbal neće pasti na pamet >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da potceni Krasnodar.

Pod broj jedan, već to nije nikakva novina, svi znamo koliko se novca ulaže u fudbal u Rusiji. Iza svakog kluba poneki milijarder. Isti slučaj i sa gazdom Krasnodara. Sergej Galicki je vlasnik Magnita, najvećeg kupoprodajnog lanca u Rusiji. U novembru je njegovo bogatstvo procenjeno na 6.600.000.000 dolara. Smatraju ga najbogatijim Jermeninom na planeti. Inače se u original preziva(o) Arutjunijan. Posle venčanja uzeo je ženino prezime. Ali joj je dao mnogo toga. Fudbalu takođe.

Zvezda opet malerozna! Krasnodar za Ligu Evrope!

Krasnodar je osnovan 2008. godine. Iz čiste ljubavi prema fudbala. Međutim, nije se kao ostali rasipao, već je polako gradio. Sve vreme podižući lestvicu. Decembra 2010. godine je za trenera postavio Slavoljuba Muslina - na jesen je igrao u eliti. Istina, promocije se dokopao samo zato što te sezone Saturn, Nižnji i KAMAZ zbog finansijskih problema nisu dobili licencu za rusku Premijer ligu, pa je Krasnodar kao petoplasirani u drugoj ligi otišao gore. Ali i to je dokaz da se Galicki ne ponaša kao pijani milioner. Uvek je govorio da je za stabilan razvoj, da ne planira da strovaljuje milione u skupocene igrače.

Međutim, kako se klub postepeno razvijao i Galicki je počeo da troši. A ono što najbolje svedoči o tome da se u Krasnodaru sve radi planski je podatak da su četiri najskuplja pojačanja u istoriji kluba i dalje tu. Istina, Vanderson je tek stigao iz Salcburga za čak 8.000.000 evra i postao rekorder, ali štoper Naldo je tu već godinu dana, njegov parnjak i kapiten kluba Andreas Grankvist pune četiri sezone koliko i vezista Pavel Mamajev. Ukupna vrednost ekipe prema specijalizovanom portalu Transfermarkt - 82.000.000 evra! Otprilike četiri puta više od Zvezde.

Pritom, ovde nećemo imati slučaj kao sa Spartom koja je na komandu Andree Stramačonija dovela vagon igrača i protiv Zvezde izgledala vidno neuigrano. Ne, u Krasnodaru taj problem nemaju. Imaju stabilne finansije, stadion od 200.000.000 evra i tim koji napreduje iz sezone u sezonu.

Dovoljno je samo pogledati evropske rezultate. Debitovali su u sezoni 2014/2015 protiv Slijeme i takmičenje završili u grupnoj fazi Lige Evrope. U plej ofu su eliminisali i jedan Real Sosijedad, a u jednoj od težih grupa (Lil, Volfzburg, Everton) zauzeli su treće mesto. Već u sledećoj sezoni dočekali su i proleće na evropskoj sceni. preko Slovana iz Bratislave, Helsinkija, pa i grupe u kojoj su bili prvi ispred Borusije Dortmund, PAOK-a i Gabale. Prošle sezone još jedan korak napred - do osmine finala stigao je Krasnodar prošavši grupu u kojoj su bili Šalke, Salcburg i Nica, a potom je u nokaut fazi izbacio Fenerbahče. Selta ih je na kraju zaustavila.

Jedina povoljna okolnost za Crvenu zvezdu je da je najbolji strelac ekipe Fedor Smolov u autu još od početka jula zbog problema sa zadnjom ložom. Ali posmatrajući kako rade u Krasnodaru - imaju sigurno plan B.

Za kraj i o treneru: na klupi je 48-godišnji Igor Šalimov, na toliko poznato ime van Rusije. Bivši je selektor, ali ženske reprezentacije. Krasnodar samostalno vodi od prošle godine, ali je pre toga bio pomoćnik, na čelu B tima…

U revanšu protiv Lingbija (pobeda Rusa od 3:1), Krasnodar je krenuo u formaciji 4-3-3: Andrej Sinicin - Kristijan Ramirez, Aleksandr Martinović, Andreas Grankvist, Mihailo Ristić - Roman Šiškin, Šarl Kabore, Maurisio Pereira - Pavel Mamajev, Viktor Klaeson, Vanderson. Dva puta Pereira, pa Mamajev za kraj.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.