Overeno prvo mesto - Zvezda uz dosta muke do pobede u Laktašima!

Izvor: Sportske.net, 05.Mar.2018, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Overeno prvo mesto - Zvezda uz dosta muke do pobede u Laktašima!

Šampion Srbije i ABA lige overio je prvo mesto u ligaškom delu regionalnog takmičenja i to je jedino po čemu će se pamtiti gostovanje u Laktašima.

Košarkaši Crvene zvezde mt:s obavili su večeras u Laktašima ono što je bilo zacrtano pred gostovanje šampionu Bosne i Hercegovine.

Pobedom nad Igokeom rezultatom 82:76 (22:24, 20:21, 18:20, 22:11) crveno-beli su overili prvo mesto na tabeli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tako da će imati prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Kao što je već rečeno, nakon utakmice u Laktašima u taboru Crvene zvezde mt:s mogu da budu zadovoljni isključivo konačnim rezultatom i odrađenim poslom, a nikako igrom izabranika Dušana Alimpijevića.

Gosti su u prve tri četvrtine imali ogromnih problema da dođu do poena iz pozicionog napada, šut takođe nije služio igrače Crvene zvezde mt:s, a ništa bolje nije išlo ni u defanzivnim zadacima.

Samo u prvom poluvremenu videli smo gotovo dvocifren broj situacija u kojima su košarkaši Igokee stizali do poena i dodatnog slobodnog bacanja.

Tek je u poslednjoj četvrtini ekipa Dušana Alimpijevića uspela da iskoristi skraćeni roster domaće ekipe i prazan hod Igokee koji je trajao čitavih pet minuta.

Prelomnim trenutkom meča mogu se smatrati dve vezane trojke Pera Antića i Tejlora Ročestija kojima je Zvezda stigla do rezultatskog egala (66:66), a zatim je i povela prvi put posle više od 25 minuta igre.

Za pet minuta igre u poslednjem kvartalu domaćin je postigao samo dva poena tako da je Zvezda uspela da stekne nešto osetniju prednost i da reši utakmicu u svoju korist.

Najveće zasluge za pobedu uprkos bledom izdanju nose najiskusniji pojedinci u Alimpijevićevom timu Tejor Ročesti (23 pts, 2 as) i Pero Antić (11 pts, 7 sk) koji su ujedno bili i jedini dvocifreni u gostujućem sastavu.

Igokea je uprkos brojnim kadrovskim problemima uspela da se prikaže u lepom svetlu i da isparira favorizovanom protivniku. Najistaknutiji pojedinici u poraženom sastavu bili su Nikola Jevtović (17 pts, 5 sk) i Vuk Radivojević (12 pts, 5 as), a dvocifren poentestki učinak ostvarili su još Dominik Artis (11 pts, 2 as), Robert Rikić (11 pts, 6 sk) i Aleksandar Ponjavić (10 pts, 3 sk).

Crveno-beli u poslednjem kolu ligaškog dela regionalnog prvenstva dočekuju Cibonu, ali taj meč neće imati rezultatski značaj.

Protivnik Crvene zvezde mt:s u polufinalu plej-ofa ABA lige biće Mornar iz Bara koji će ligaški deo takmičenja završiti na četvrtoj poziciji.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezda pobedom nad Igokeom obezbedila prvo mesto

Izvor: Beta, 05.Mar.2018

Košarkaši Crvene zvezde obezbedili su prvo mesto pred plej-of ABA lige večerašnjom pobedom u gostima nad Igokeom od 82:76 (22:24, 20:21, 18:20, 22:11) u 21. kolu regionalnog takmičenja.Crveno-beli su se namučili na gostovanju u Aleksandrovcu protiv Igokee, ali su ipak u poslednjoj deonici uspeli...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.