Nikolić: Učim gledajući Inijestu!

Izvor: B92, 03.Jan.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Učim gledajući Inijestu!

Crvena zvezda je prošle godine dovela jednog od najtalentovanijih veznih fudbalera u Evropi, kapitena omladinske reprezentacije Srbije Veljka Nikolića.

Vrlo brzo je mladi vezista sjajnim igrama u Omladinskoj ligi pokazao zašto je doveden i nagovestio šta se sve od njega u prvom timu može očekivati.

Fudbal sam počeo da treniram sa sedam godina u školi fudbala „Arena” odakle sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prešao u mlađe kategorije OFK Beograda. Na Karaburmi sam proveo sedam godina dok nisam dobio poziv od Crvene zvezde. Od ranije sam poznavao sve igrače Zvezde mojih godina i to mi je mnogo olakšalo uklapanje u ekipu. Sa nekima sam igrao u reprezentaciji, a sa nekima se družio privatno i zato su svi bili jako srećni kada sam došao“, rekao je Nikolić.

Nikolić očekuje da će se dobre igre omladinske selekcije nastaviti i na proleće.

“Atmosfera u ekipi je odlična, pre svega zato što beležimo dobre rezultate. Imamo osam vezanih pobeda i ubeđen sam da ćemo na proleće prestići Brodarac i osvojiti šampionsku titulu. Imamo fenomenalnu ekipu i ne vidim nijedan razlog da ne bude tako. Dobrim rezultatima doprinelo je to što smo svi odlični prijatelji i što mnogo vremena i van terena provodimo zajedno. Lično najviše se družim sa Slađanom Rakićem i Lukom Ilićem“.

Zvezda ima odlične igrače na sredini terena. Uz Nikolića tu su Račić, Adžić. Cvetković, Ilić...

“Konkurencija je zdrava, nema nikakvih loših namera ni na treninzima ni utakmicama. Ko god da igra svi ga podržavaju i trude se da dobrim radom i oni zasluže mesto na terenu. Pošto uglavnom igramo sa dva zadnja vezna na terenu sam u tandemu sa Lukom Ilićem sa kojim se, pored Uroša Račića, najbolje razumem“.

Na svom debiju za omladince Cvrne zvezde Nikolić je zabeležio asistenciju i pogodak.

“To što sam na dobar način startovao u novom klubu mi je mnogo značilo, podiglo mi je saopouzdanje. Već druga utakmica za mene je bila malo teža. Takođe sam postigao gol, ali protiv mog bivšeg kluba OFK Beograda. Drugari su se posle malo šalili na moj račun zbog tog gola, ali nakon toga svi su mi čestitali i drago mi je što imam tako dobre pijatelje i u OFK Beogradu“.

Idol u svetu fudbala mu je španski vezista.

“Naravno da imam idola, uživam da gledam fudbal i igrače koji su vanserijski talenti. Najviše volim Andresa Inijestu i bio bih presr

Mladi vezista već sada ima jasne želje za budućnost.

“Moje želje za budućnost trenutno su vezane za to da nastavim da treniram sa prvim timom Crvene zvezde, da za početak debitujem, a kasnije i stasam u Zvezdi, da ostavim neki trag u klubu. U nekoj daljoj budućnosti želeo bih da zaigram za Borusiju Dortmund, imaju poseban stil igre i to je klub koji volim – poručio je Nikolić.am da sve to rade iz najbolje namere“.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.