Zvezdin vezista je poseban: Uči od Inijeste, želi u Borusiju

Izvor: Sportske.net, 03.Jan.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin vezista je poseban: "Uči od Inijeste, želi u Borusiju"

Jedan od najtalentovanijih veznih igrača u Evropi izrazio je nadu da će u budučnosti zaigrati za prvi tim Crvene zvezde nakon čega bi mogao da se nada transferu u omiljeni klub.

Prethodne jeseni na stadion "Rajko Mitić" stigao je momak koji je poneo epitet jednog od najtalentovanijih veznih fudbalera u Evropi.

Veljko Nikolić je posle sedam godina u omladinskoj školi OFK Beograda svoje fudbalsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << stasavanje nastavio u Zvezdi u kojoj za sada čeka na priliku da se priključi prvom timu.

"Trenutno u ekipi omladinaca igram na poziciji zadnjeg veznog, ali lično najviše volim kada sam na mestu prednjeg veznog, tu se najbolje osećam jer imam veću slobodu u igri i više prilika za asistencij i pogotke" objasnio je Veljko Nikolić.

Omladinski reprezentativac Srbije već je imao priliku da zaigra za prvi tim Crvene zvezde, ali u prijateljskoj utakmici u Lovćencu.

"Za mene je to bilo ogromno iskustvo i izvanredan osećaj da se nađem u seniorskoj ekipi crveno-belih. Nisam očekivao da će mi trener ukazati takvo poverenje odmah po dolasku u klub, i danas sam mu zahvalan što me je pred tu utakmicu pitao da li sam spreman da igram. Iako je bio prijateljski meč osećao sam veliku odgovornost" objasnio je Nikolić.

Kada su u pitanju idoli i uzori Veljko Nikolić svog pronalazi u Andresu Inijesti, a već ima projekciju onoga što želi da ostvari u godinama koje slede.

"Moje želje za budućnost trenutno su vezane za to da nastavim da treniram sa prvim timom Crvene zvezde, da za početak debitujem, a kasnije i stasam u Zvezdi, da ostavim neki trag u klubu. U nekoj daljoj budućnosti želeo bih da zaigram za Borusiju Dortmund, imaju poseban stil igre i to je klub koji volim" poručio je Nikolić.

Veljko Nikolić će za osam meseci napuniti 18 godina, a ugovorom je za Crvenu zvezdu vezan do januara 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Učim gledajući Inijestu!

Izvor: B92, 03.Jan.2017

Crvena zvezda je prošle godine dovela jednog od najtalentovanijih veznih fudbalera u Evropi, kapitena omladinske reprezentacije Srbije Veljka Nikolića...Vrlo brzo je mladi vezista sjajnim igrama u Omladinskoj ligi pokazao zašto je doveden i nagovestio šta se sve od njega u prvom timu može očekivati...“Fudbal...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.