NAJAVA DANA (četvrtak, 24. novembar): Zvezda i Liga Evrope u fokusu

Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (četvrtak, 24. novembar): Zvezda i Liga Evrope u fokusu

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas i koje mečeve samo u MOZZARTU možete odigrati po većim kvotama…

7005: EFES - CRVENA ZVEZDA, 18.00

(Košarka, Evroliga)


Zvezda je u boljoj formi, dok je Anadolu Efes posle poraza od Fenerbahčea u Evroligi doživeo poraz i od Banvita u domaćem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šampionatu, što je njihov prvi poraz u sezoni kada je domaći šampionat u pitanju. Do sada ova dva tima igrala su pet puta, a skor je 4:1 u korist Pivara. Od pet mečeva, na četiri je slavio domaćin, a samo jednom gost (Efes 1998. godine). U februaru ove godine Zvezda je došla do jedine pobede i to rezultatom 91:82 u Beogradu. Efes do sada ima skor od 3-5, dok je šampion Srbije i ABA lige na 4-4.

6505: AJAKS – PANATINAIKOS, 19.00

(Fudbal, Liga Evrope) 


Ajaks u ovu utakmicu ulazi uz seriju od 16 mečeva bez poraza od kojih su osam poslednjih pobede. Impresivni su i na Evropskoj sceni gde su na tri od poslednje četiri utakmice postigli najmanje dva gola. O kakvoj ekipi se radi najbolje ilustruje podatak da u proseku stvaraju čak 13 šansi za gol po meču. Grci su na začelju tabele sa jednim osvojenim bodom. Ne blistaju ni u domaćem prvenstvu gde zaostaju sedam bodova za vodećim Olimpijakosom. Teoretski, Panatinaikos ima šanse za prolaz dalje ukoliko pobedi Ajaks, a pri tom Selta i Standard odigraju nerešeno. Ali to je scenario koji nije baš realan.

6506: SELTA –STANDARD, 19.00

(Fudbal, Liga Evrope) 


Ovo je duel u kojem jedino pobeda odgovara i jednima i drugima. Prethodni susret u Belgiji odigrali su nerešeno (1:1) ali se od tada forma Selte znatno podigla. Španci postižu golove ali ih istovremeno i primaju. Standard je takođe efikasan, na osam od poslednjih devet utakmica postizali su prosečno 2,5 golova. Selta je ipak favorit u ovom duelu pre svega zbog prednosti domaćeg terena gde teško gube. Ipak, ne treba zaboraviti da je Standard na prethodnom gostovanju savladao Panatinaikos sa 3:0.

6508: ŠAHTJOR – KONJA, 19.00

(Fudbal, Liga Evrope) 


Ukrajinci imaju skoro perfektnu sezonu kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi. Trenutno su u nizu od sedam pobeda u svim takmičenjima, a dobili su sve četiri u Ligi Evrope uz 13 postignutih golova i samo tri primljena. Pobeda od 5:3 nad Gentom u novembru „zakucala“ ih je na prvo mesto grupe i u ovaj meč ulaze prilično rasterećeni. S druge strane Konja se bori za opstanak u ovom takmičenju. Nalaze se na dnu tabele sa jednim osvojenim bodom. U Turskoj Superligi su šesti, a i pored dva vezana trijumfa na prethodnih deset utakmica izgubili su šest, remizirali na tri i dobili samo jednu. Prednost Šahtjora je i domaći teren na kojem su pobeđivali na 12 od 13 utakmica u svim takmičenjima i to bez primljenog gola u čak devet mečeva. Konja je izgubila četiri od prethodnih šest gostovanja.

6510: ŠALKE – NICA, 19.00

(Fudbal, Liga Evrope) 


U prvom meču Šalke je slavio sa minimalnim rezultatom, a u nokaut fazu već su se kvalifikovali zahvaljujući pobedama u sva četiri meča ovog takmičenja. Lideri su tabele sa šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Krasnodar što praktično znači da će i bez obzira na ishod preostala dva meča ići dalje kao nosioci grupe. Nica ne uspeva da svoju fantastičnu formu u domaćem prvenstvu prenese na Evropska borilišta. Posle samo tri osvojena boda sa četiri utakmice u grupi samo pobeda u dve preostale utakmice može ih odvesti među 32 najbolja tima. Bez obzira na motive i jednih i drugih golovi su zagarantovani. Nica ih je postigla 11 na četiri utakmice, a Šalke postiže dva gola u proseku po meču.

6511: FJORENTINA – PAOK, 19.00

(Fudbal, Liga Evrope) 


Poraz kod kuće i na strani od Karabaga zadao je PAOK-u prilične glavobolje u ovoj grupi. Ovi rezultati učvrstili su Fjorentinu na čelnoj poziciji i sada je šest bodova ispred njih sa tri uzastopne pobede u ovom takmičenju. Međutim, Italijani nemaju mesta za opuštanje. S obzirom da je drugoplasirani Karabag dobio dva uzastopna meča i sada se sastaje sa Liberecom, Fjorentini je sada pobeda neophodna. Ona bi značila i kraj takmičenja za Grke kojima će biti teško da probiju odbranu Viole koja nije primila gol na 67% mečeva u Seriji A. PAOK s druge strane nije uspeo da postigne gol na 50% mečeva koje su odigrali na gostovanjima u Grčkom prvenstvu. Dakle, očekuje nas tvrd meč u kojem su domaći favoriti, a rezultat iz prvog susreta u septembru (0:0) ne bi bio iznenađenje.

6517: MANČESTER JUNAJTED – FAJENORD, 21.05

(Fudbal, Liga Evrope) 


Mančester je na poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima ostvario samo tri pobede. Izgubio je od Čelsija i Fajenorda na gostovanjima, i remizirao na preostala četiri meča tako da je trenutno na trećem mestu u Ligi Evrope i šestom u Premijer ligi. Ipak, samo bod deli ih od vodećeg mesta u grupi što znači da bi morali da dobiju ovaj, kao i meč sa Zorjom na strani. Fajenord je proteklog vikenda savladao Zvole i prekinuo niz od tri meča bez pobede tako da sada ima dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Ajaks. Sve mečeve u grupi Fajenord je odigrao uz 0-2 golova, a s obzirom da Mančester ima problema sa realizacijom i na ovom verovatno neće biti puno golova. Prvi susret u septembru završen je pobedom Fenerbahčea rezultatom 1:0.

6518: OLIMPIJAKOS - JANG BOJS, 21.05

(Fudbal, Liga Evrope) 


Pobeda je Olimpijakosu neophodna. Trenutno su na drugom mestu sa tri boda prednosti u odnosu na trećeplasirane Jang Bojse. Pobedili su Panatinaikos proteklog vikenda (3:0) i trenutno su osam mečeva bez poraza. Švajcarci su tokom septembra i oktobra vezali pet remija posle kojih je usledila serija od pet pobeda u nizu koje su ih postavile na drugo mesto u prvenstvu iza vodećeg Bazela koji im „beži“ čak 15 bodova. U ovom takmičenju su treći u grupi i ukoliko izgube ovaj meč, a prethodni kod kuće su izgubili,  ispadaju iz takmičenja. Otežavajuća okolnost za Jang Bojse je činjenica da su na poslednjih devet gostovanja dobili samo jedan meč.

6521: ROMA – PLZENJ, 21.05

(Fudbal, Liga Evrope) 


I pored toga što je lider u grupi E, samo pet bodova deli Romu od zadnjeplasiranog u grupi. Međutim, pobeda u ovom meču obezbedila bi im mesto u kvalifikacijama. Plzenj je poslednji, ali ga samo dva boda deli od drugoplasirane Austrije Beč, tako da ni oni nisu bez šansi. Poraženi su jedino od Astre (1:0), dok su na preostala tri meča remizirali. Roma je bez poraza u ovoj grupi dok su na Olimpiku praktično nepobedivi ove sezone. U Seriji A ostvarili su prosek od 3,33 gola po meču i 0,67 primljena gola, a polovina njihovih pobeda ostvarena je uz tri ili više golova. Uz sve navedeno ovaj prosek će verovatno biti potvrđen i ovog puta.

6523: BILBAO – SASUOLO, 21.05

(Fudbal, Liga Evrope) 


Baskijci su bez poraza na četiri utakmice u svim takmičenjima. Njihova izdanja kod kuće su takođe impresivna sa šest pobeda i jednim remijem na poslednjih sedam mečeva. Uz pobedu u ovom duelu i tri osvojena boda praktično bi obezbedili mesto u kvalifikacijama. Sasuolo je bio ubedljiv u prvom meču (3:0), međutim Italijani su trenutno bez pobede na sedam poslednjih mečeva uz četiri uzastopna poraza. Bilbao je dobar domaćin, međutim neretko primaju golove što gostima povećava šansu za pogodak, ali teško i za pobedu.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.