Mogu li crveno-beli da prekinu niz poraza u Tel Avivu?

Izvor: B92, 09.Feb.2023, 11:20

Mogu li crveno-beli da prekinu niz poraza u Tel Avivu?

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak gostuju Makabiju u okviru 24. kola Evrolige. Meč je na programu od 20:05 časova.

Spletom okolnosti, crveno-beli su vezali četiri poraza u Evroligi i ugrozili svoje šanse za plasman u plej-of, ali ništa još nije izgubljeno.

Zvezda je trenutno na skoru 10-13 i trenutno se nalaze na 13. mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tabeli.

Trener Duško Ivanović rekao je da je njegov tim samo u Bolonji igrao drastično loše nego što bi trebalo, ali činjenica da su loši počeci mečeva kod Zvezde znali vrlo brzo da se preokrenu u njihovu korist.

"Makabi je izuzetno dobra ekipa, atletski vrlo jaka, igraju izuzetno dobro u tranziciji, naročito kod kuće i to u prvoj četvrtini, kada stiču veliku prednost. Moraćemo da znamo da igramo na taj način na koji oni igraju jer to će biti mnogo kontakata, tranzicije i skokova. Puno ekipa kada igraju u Tel Avivu imaju problem u toj prvoj četvrtini jer oni počinju da igraju na izuzetno agresivan način i ako nisi spreman na to, onda steknu veliku prednost. Znamo šta nas čeka i na to moramo da odgovorimo", istakao je Ivanović.

U međusobnim mečevima ova dva tima u Evroligi je 9-6 za crveno-bele, a beogradski tim je pobedio u poslednja četiri duela.

Za Makabi zbog povrede kolena neće igrati bivši igrač Crvene zvezde, Ostin Holins, dok iskusni centar Aleks Pojtres ima problema sa šakom.

Trener Makabija Oded Kataš je izjavio da će Braun biti spreman za ovaj meč.

"Nadam se da ćemo imati Brauna na raspolaganju i da će igrati. Videćemo šta možemo da dobijemo od njega ali sigurno nije na 100 odsto svojih mogućnosti. Jako smo srećni što se vraćamo pred naše navijače. Biće to težak meč protiv teškog protivnika koji igra sa dosta fizičkog intenziteta. Crvena zvezda je bila u neverovatnom nizu rezultata a sada je u gubitničkoj seriji. Ali i ti porazi su bili tesni. Ne očekujemo laku utakmicu", izjavio je Kataš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.