Mitrović: Posle nekih poraza je najbolje ćutati...

Izvor: Mondo, 14.Okt.2016, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Posle nekih poraza je najbolje ćutati...

"Da smo trunku pametnije odigrali u drugom poluvremenu zabeležili bismo pobedu", poručio je kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović nakon poraza od Darušafake.

Malo je nedostajalo Crvenoj zvezdi da upiše pobedu na početku sezone u Evroligi.

Tim Dejana Radonjića vodio je gotovo čitav meč, ali ne i kada je isteklo vreme. Na semaforu u hali "Aleksandar Nikolić" pisalo je 73:70 za gosta. Ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Darušafake odigrala je odlično drugo poluvreme, a naročito poslednju deonicu, i pokvarila slavlje navijača Crvene zvezde.

I kapiten crveno-belih Luka Mitrović slaže se da je njegova ekipa odigrala sjajno prvo poluvreme kada je vodila i 16 "razlike"...

"Zaista smo odigrali zrelo, možda i neočekivano protiv ovako iskusne ekipe, kontrolisali skok i odbranu, odigrali pametno u napadu, ali se nismo snašli na tu njihovu agresivniju odbranu. Nije nam išao napad, zatvorili su nam neke opcije, igrali sa mnogo preuzimanja. Nakon naših loših rešenja u napadu i odbrana je padala u ključnim siutiacijama i ovakva ekipa je znala to da iskoristi", kazao je on i završio sa nabrajanjem stvari koje je Darušafaka koristila:

"Trojka uz faul, trojka iz kontranapada, nisu promašivali slobodna bacanja...", rekao je razočarano.

"Da smo trunku pametnije odigrali u drugom poluvremenu zabeležili bismo pobedu, ali šta da se radi. Još 29 utakmica je pred nama i sada treba analizirati ovaj meč uočiti probleme", kazao je Mitrović.

Sjajno je Mitrović "zidao" protiv Klajburna u poslednjem minutu, napravio sebi odličnu poziciju, ali potom promašio polaganje.

"Šta da kažem... Sigurno nije bilo čoveka koji je želeo da taj šut uđe više od mene. Nemam objašnjenje. To je moralo da se da. Zicer. Kao na polaganju, ma kao na zagrevanju... Žao mi je i svestan sam da bismo bili u jako dobroj poziciji da sam to realizovao, ali život ide dalje. Znam da su mnogi razočarani zbog ovog poraza, ali mnogo je tu još utakmica. Nismo ni 5% odigrali", objasnio je on

Prva od bar 30 evroligaških utakmica je završena porazom, a novinare je zanimalo da li je nešto rekao saigračima u svlačionici.

"Nismo deca... Izuzetno teško je bilo šta pametno reći posle ovakvog poraza. Svi su svesni grešaka i šta nije valjalo, a posle nekih poraza je najbolje ćutati i ništa ne govoriti. Dobro se poznajemo i znamo šta nije valjalo", rekao je Mitrović.

U narednom kolu Crvena zvezde ponovo igra protiv tima iz Istanbula, ali ovaj put u gostima. I to protiv Galatasaraja.

"Može Zvezda da pobedi, ali prvo imamo Krku u ponedeljak. To nam je vrlo bitno da nastavimo dobar niz pobeda, a neozbiljno bi bilo pripremati se za Istanbul dok se ne završi ta utakmica", rekao je on na kraju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.