Crvena zvezda protiv Darušafake počinje evropski ples

Izvor: RTS, 14.Okt.2016, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda protiv Darušafake počinje evropski ples

Košarkaši Crvene zvezde protiv turske Darušafake započinju takmičenje u Evroligi. Meč se igra u hali „Aleksandar Nikolić“ s početkom u 21.00 čas.

Nova sezona Evrolige u izmenjenom sistemu takmičenja i nova šansa za našeg i regionalnog šampiona da odmeri snage sa najboljim evropskim ekipama. Pred crveno-belima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je 30 utakmica u Evroligi. Prvi rival je Darušafaka.
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je u predstojećoj utakmici u Evroligi Darušafaka favorit, ali da njegova ekipa u dobroj atmosferi dočekuje taj duel, posle pobeda u Jadranskoj ligi.
"Počinje novi format Evrolige sa 16 klubova, 30 mečeva. To je istorijski format, a mi smo se našli tu. Ogroman kvalitet je prisutan i svi klubovi imaju visoke ambicije. Treba biti realan i znati gde se trenutno nalazimo. U dobrom ambijentu dočekujemo duel sa Darušafakom, posle serije pobeda u Jadranskoj ligi. Oni su favoriti s obzirom na to kako su počeli sezonu, kakav su tim napravili i kakvog trenera su doveli (Dejvida Blata), koji je njihova najbolja karika", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.
Darušafaka je pretrpela veliku rekonstrukciju. Na klupi je veliki Dejvid Blat, povratnik iz NBA lige. Ostalo je sedam igrača iz prošle sezone, a kostur ekipe svakako će činiti – Vilbekin, Sloter, Harangodi, Aldemir.
Darušafaka je iz Sakramenta dovela Džejmsa Andersona. U Tursku je iz Bamberga stigao MVP Bundeslige Bredli Vonamejker. Na šuterskoj poziciji pojačanje je bek-krilo Efesa Birkan Batuk, kao i Dairis Bertans. Pored njih u klub su stigli i krilo Hapoela Vil Klajburg i krilni centar Francuz Adrijan Moerman.
Meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinje u 21.00 čas.
 
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radonjić: Nema prostora da se previše pati

Izvor: RTS, 14.Okt.2016

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da mu je žao što njegovi košarkaši nisu uspeli da pobede Darušafaku, ali da je sezona u Evroligi tek počela i da će biti prilika da se trijumfuje. . "Žao mi je što nismo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.