Izvor: RTS, 03.Dec.2020, 22:00

Misija izvršena - Zvezda remijem izborila evropsko proleće

Fudbaleri Crvene zvezde i Hofenhajma odigrali su nerešeno bez postignutih golova meč petog kola Lige Evrope. Srpski šampion je kolo pre kraja grupne faze osigurao evropsko proleće, odnosno nokaut fazu takmičenja.
Izabranici Dejana Stankovića osvojili su bod protiv nemačke ekipe, koji im i matematički osigurava drugo mesto na tabeli u Grupi L, koje ih vodi u nokaut fazu Lige Evrope.

Za razliku od utakmica sa Gentom i Slovanom, srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šampion je morao da bude znatno oprezniji, defanzivniji i disciplinovaniji, kako bi izborio bar bod, koji im je bio potreban.
Crvena zvezda je to i uradila, pošto je uspešno zatvorila sve prilaze ka golu na kojem brani Milan Borjan.
Hofenhajm jeste imao više loptu u nogama i veći deo vremena provodio na polovini crveno-belih, ali je teško stvarao šanse.
Odbrana Zvezde je relativno lako čistila lopte u svakoj iole opasnoj situaciji na svojoj polovini.
Čak i kada su uspeli da stvore pozicije za udarac i nešto ozbiljnije šanse, Zvezdin golman i kapiten bio je na vrhuncu zadatka.
Sa druge strane, srpski šampion nije uspeo da stvori pregršt opasnosti pred golom Baumana, bilo situacija kada je mogla da ozbiljnije ugrozi gol rivala, ali je nedostajao ključni pas i koncentracija u završnoj trećini.
Crvena zvezda je nakon pet odigranih utakmica ostvarila tri pobede, jedan remi i jedan poraz, čime će završiti grupnu fazu na drugom mestu, uprkos tome što je ostao još jedan meč da se odigra.
Zvezda će za 14 dana igrati protiv Slovana u gostima, u meču koji nema rezultatski značaj.
Hofenhajm grupu završava na prvom mestu i zajedno sa Crvenom zvezdom ide u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crvena zvezda remijem obezbedila proleće u Evropi

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2020

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u narednu fazu Lige Evropa, pošto su večeras igrali nerešeno sa Hofenhajmom...Utakmica petog kola Grupe L između Zvezde i Hofenhajma na stadionu "Rajko Mitić" završena je nerešeno bez golova...Šampion Srbije je tako ponovio rezultat iz sezone 2017/18, kada...

Nastavak na Radio 021...

Iz Hofenhajma saglasni: Cilj je ispunjen, prošli smo s lakoćom

Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020

Nemački sastav zadovoljan nakon overe prvog mesta u Beogradu..Fudbaleri Crvene zvezde ugostili su Hofenhajm u petom kolu grupne faze Lige Evrope,a susret na stadionu Rajko Mitić okončan je bez pogodaka. To je odgovaralo i srpskom i nemačkom sastavu, crveno-beli su remijem obezbedili proleće u Evropi,...

Nastavak na MozzartSport.com...

ZVEZDA UŠLA U TOP 50! Bod protiv Hofenhajma vredi višestruko: Veliki uspeh srpskog šampiona! FOTO

Izvor: Kurir, 04.Dec.2020, 08:51

Crvena zvezda je remijem protiv Hofenhajma izborila evropsko proleće, ali to nije jedina dobit iz ovog meča

Nastavak na Kurir...

Grizmanova peta gol kola Lige šampiona

Izvor: RTS, 04.Dec.2020

Gol Antoana Grizmana iz redova Barselone protiv ekipe Ferencvaroši, proglašen je za gol kola petog kola Lige šampiona. . Grizman je u Budimpešti nastavio sa serijom golova i dobrih partija u dresu Barselone...Francuz je golom petom u 14. minutu doneo prednost "Blaugrani"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.