Milojević: Lalatović glavni kvalitet Nišlija; Šarac: Daćemo maksimum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2022, 17:18

Milojević: Lalatović glavni kvalitet Nišlija; Šarac: Daćemo maksimum

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević izjavio je danas uoči sutrašnjeg duela 16. kola Superlige protiv Radničkog iz Niša da je trener Nenad Lalatović glavni kvalitet ekipe sa juga Srbije.

Fudbaleri Radničkog iz Niša dočekaće sutra u 17 časova na Čairu aktuelnog šampiona Srbije.

"Lalatović je svakako jedan od glavnih kvaliteta Nišlija, međutim mislim da svakako imaju i kvalitetan tim, on je došao da ih podigne i to dobro radi, igraju dobro, forma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << im je u uzlaznoj putanji, tako da se spremamo i za njega, ali i njihov igrački kvalitet", izjavio je Milojević za zvanični sajt FK Crvena zvezda i dodao:

"Po kvalitetu svakako da zaslužuju bolju poziciju na tabeli, međutim to je fudbal, nekada dobijete to što zalužujete, nekada ne. Gostovanje u Nišu je uvek nezgodno za svaku ekipu. Verujemo u naš kvalitet, ovo je samo jedno u nizu teških gostovanja, a ako budemo na istom nivou igre i fokusa kao u Novom Sadu i Kragujevcu, mislim da možemo do dobrog rezultata".

Crvena zvezda je ove sezone upravo iz redova Radničkog dobila vredno pojačanje u vidu Stefana Mitrovića.

"Kada je Mitrović bio u Nišu, bio je drugi trener, kao i sastav. Poznaje igrače i to svakako može da nam koristi, sa druge strane se radi o fudbalerima koji dugo igraju u našoj ligi. Znamo njihove kvalitete i mane. U pripremi utakmice ih maksimalno poštujemo, što je obavezno s obzirom da se radi o ekipi Radničkog iz Niša, klubu sa tradicijom. Moramo da verujemo u to što radimo, naš kvalitet i igrače", rekao je trener crveno-belih koji sutra neće moći da računa na veziste Veljka Nikolića i Sekua Sanoga.

Milojević se osvrnuo i na šampionsku trku sa Partizanom i razliku od pet bodova u odnosu na crno-bele pred pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru.

"Imamo još pet utakmica u prvenstvu, ako oni pobede sve do kraja, kao i mi, razlika će biti pet bodova. Lakše je reći nego uraditi. Očekuje nas serija ozbiljnih gostovanja, tako da verujemo da fokusom, mirnoćom i jednim odnosom gde idemo iz utakmice u utakmicu možemo do kraja", izjavio je Milojević.

Pred duel u Nišu Crvena zvezda je lider Superlige sa 38 bodova, dok je Radnički na 11. poziciji sa 16 bodova.

Šarac pred Zvezdu: Daćemo maksimum za povoljan rezultat

Pomoćni trener fudbalera Radničkog iz Niša Dragan Šarac izjavio je da će tim sa Čaira dati maksimum da izvuče povoljan rezultat na utakmici protiv Crvene zvezde.

"Stiže nam prvi tim na tabeli posle pobede Novom Sadu. Imaju veliki kvalitet i sastav od 40 igrača, na svakoj poziciji pođednako kvalitetne igrače. Mi smo pobedili Javor, pa protiv njih prošli i u Kupu na penale. To je za nas jedan podstrek, igrači su svesni ko nam dolazi u goste i ko god izađe na teren, daće maksimum da ostvarimo povoljan rezultat. Cilj nam je da osvojimo što više bodova do pauze, da se približimo plej-ofu", rekao je Šarac, koji je na današnjoj konferenciji za medije govorio umesto glavnog trenera Nenada Lalatovića.

Radnički neće moći da računa na povređenog desnog beka Nikolu Aksentijevića, a Šarac smatra da u timu Crvene zvezde nema mnogo mana.

"Nisam video velike mane u ekipi Crvene zvezde, imaju sjajne pojedince. Katai, Ivanić, Mitrović, koji je bio kod nas, Bukari, Kanga je dobar organizator igre, Pešić u špicu… Ovakve utakmice odlučuju detalji, nadam se da će ovoga puta ti detalji biti na našoj strani. Nadam se da će igrači ispoštovati sve što je trener Lalatović pripremio za ovu utakmicu. Zvezda je najkvalitetnija ekipa u Srbiji, prva je na tabeli, ali cilj nam je da ostanemo neporaženi. Bili smo u ove dve utakmice kompaktniji u bloku, to pozitivno utiče na ekipu, a šef će doneti odluku sutra ko počinje utakmicu", zaključio je Šarac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Lalatović im je jedan od glavnih kvaliteta"

Izvor: B92, 22.Okt.2022

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da će predstojeća utakmica Super lige Srbije na Čairu biti teška, ali da veruje u svoj tim...Kako je istakao, forma Radničkog iz Niša je u "uzlaznoj putanji"..."(Trener Nenad) Lalatović je svakako jedan od glavnih kvaliteta Nišlija, međutim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.