Milojević: Blizu je Bari, ne plašimo se Napolija

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Blizu je Bari, ne plašimo se Napolija

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred duel sa Napolijem u Ligi šampiona, izjavio je da nema razloga za strah, posebno što je u obližnjem gradu ostvaren najveći uspeh u istoriji kluba. Meč se igra u sredu od 21.00. Direktan prenos je na našem Prvom programu, strim je na RTS Planeti, tok meča pratite na našem portalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Milojević je podsetio da je u Bariju, udaljenom samo 260 kilometara od Napulja, Zvezda postala prvak Evrope 1991. godine.

"Ne može da se zaboravi šta je bilo u Bariju, sve generacije će se toga prisećati. Niko se u Crvenoj zvezdi nikada nije plašio, niti će se plašiti. U suprotnom ne bismo bili ovde... Respekt Napoliju, dobar tim ima, ali bez straha", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Napulju.
Zvezda ima probleme sa povredama, četvorica nisu doputovala u Italiju (Stojković, Savić, Čaušić i Boaći), a roviti su Milan Pavkov i Dušan Jovančić.
"Imamo kadrovskih problema posle meča sa Liverpulom. Pavkov je tu sa nama, kao i Jovančić, a pred meč videćemo koliko su spremni. Neka ostane tajna za italijanske novinare, koji vole sve da znaju, pa da sakrijemo i mi nešto", uz osmeh je poručio trener crveno-belih.
Prema njegovim rečima niko se ne opterećuje zbog visokih poraza u Parizu i Liverpulu.
"Ne opterećujem se time šta je bilo, to sam i preneo igračima. Iz utakmice u utakmicu sve smo bolji... Nadam se da će Zvezda i ubuduće biti učesnik ovog takmičenja", dodao je strateg Zvezde.

Milojević je dodao i da ne zna da li je Zvezda potcenjena, kao što je poručio trener Napolija Karlo Anćeloti, ali ga jeste citirao da je "fascinantni autsajder".
"Ne gledamo kolike su nam šanse za prolaz. Najbitnije je da izađemo i pokažemo se u najboljem svetlu. Zvezda je po meni najveći klub na Balkanu i želimo da budemo na mestu na kome pripadamo. Hoću da uživamo i budemo ono što jesmo. Naše snove niko ne može da nam uzme, moramo da verujemo", zaključio je Milojević.
Vezni fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić optimista je uoči duela sa viceprvakom Italije.
"Utakmica protiv Liverpula ulila nam je samopouzdanje. Želimo ovde da napravimo što bolji rezultat. I što da ne, da prođemo grupu", navodi Srnić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.