Simić: Napoli izmori protivnika dok ne nađe rupu u odbrani

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Napoli izmori protivnika dok ne nađe rupu u odbrani

Fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić rekao je pred put u Napulj šta misli da je najveća snaga Napolija sa kojim Zvezda igra u petom kolu grupe C, LIge šampiona.

Simić kaže da će utakmica na San Paolu biti različita od one u Beogradu igrane pre dva i po meseca. Napoli je tada bio bolji, ali se Zvezda odbranila (0:0).

Sličan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << scenario ne bi i sada smetao nikome iz Ljutice Bogdana 1.

"Ne želimo ništa da obećavamo. Svakako da smo posle pobede protiv Liverpula nešto konkretniji i opasniji i da idemo sa dosta samopouzdanja tamo. Igramo protiv ekipa koja ne samo da može da zapreti nego može da pobedi bilo koga u Evropi, tako da nemamo šta da pretimo, daćemo svoj maksimum i probaćemo da ostvarimo što pozitivniji rezultat", rekao je Simić novinarima pred put u Napulj.

Posle Pariza i Liverpula, istekla je zabrana navijačima Srbije i oni će moći na gostovanje u Napulj.



"To će nam značiti, sigurno smo bar 20, 30 posto bolja ekipa kad imamo navijače i njihov vetar u leđa"
, kaže Simić. Zvezdin vezista očekuje drugačiju utakmicu nego u Beogradu jer se i Napoli u međuvremenu iskristalisao kao ekipa.



"Tad su imali skroz novog trenera, sad su već prošli neki period adaptacije sa njim. Mi smo sa druge strane stekli malo iskustva u Ligi šampiona u ovih nekoliko utakmica, nije malo, značilo nam je i to se videlo na ovoj poslednjoj utakmici u LŠ. Očekujem da i mi budemo malo konkurentniji"
, kaže Simić koji smatra da je poslednjom utakmicom njegova ekipa pokazala da može da se nosi i sa najjačima.

"Najveća snaga im je taj njihov posed. Umeju da izmore protivnika tim pasovima i dugim akcijama i onda nađu neku rupu u odbrani. To zahteva veliku koncentraciju, veliku dozu trčanja, ali dobro, spremni smo za to", tvrdi Simić.

Na pitanje da li on i ostali vezisti mogu kontrolom lopte da malo rasterete svoju odbranu, Simić veruje da mogu.

"Ako smo mogli da igramo sa vicešampionom Evrope, svakako da možemo i protiv Napolija. Potrebno je da ponovimo to... da imamo samopouzdanja i mirnoće na sredini terena, to je jako dobro funkcionisalo u Beogradu, nadamo se da će i tamo", naglasio je Simić koji priznaje da ekipa potajno razmišlja i o prolazu dalje "Zašto da ne? Sportski je nadati se", zaključio je Veljko.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.