Lalatović o prvoj proveri, pojačanjima i kapitenu

Izvor: Mondo, 22.Jan.2015, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović o prvoj proveri, pojačanjima i kapitenu

Trener Crvene zvezde u sredu je imao priliku da na delu vidi većinu igrača koji su zimus stigli u klub. Objasnio je i zašto je kapitensku traku poverio Aleksandru Lukoviću.

Foto: crvenazvezdafk.com

U prvoj proveri na pripremama u Kopru crveno-beli su savladali Tolmin 3:0.

Trener Nenad Lalatović izveo je dve različite postave, koje su igrale po 45 minuta, jer je još aktuelan žestok tempo treninga, pa igrači ne bi izdržali više u punom ritmu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Bez obzira na "teške noge", crveno-beli su odigrali dobar meč i podsetili na neka izdanja sa početka sezone u kojoj je kasnije opala forma, pa šampion na pauzi zaostaje šest bodova za Partizanom.

"Odigrali smo kao u prvih četiri, pet kola prvenstva i jako sam zadovoljan. Igrači su ispunili ono što sam od njih tražio. Igrali su visok presing, završavali akcije sa po četiri, pet igrača u protivničkom kaznenom, vezni igrači su dali golove, što nije bio slučaj u jesenjem delu sezone... Ono što smo radili na treninzima je urodilo plodom, ali naravno da će biti i uspona i padova tokom ovih priprema", realan je bio Lalatović u razgovoru sa grupom novinara posle meča u Dekanima.

"Odigrali smo utakmicu posle samo jednog slobodnog dana od početka priprema i serije teških treninga. Igrali su iz napora, ali to i očekujem ako hoćemo da imamo dobre igrače na proleće", dodao je.

Slovenački drugoligaš nije bio rival od kojeg se očekivao mnogo jači otpor. Ovaj meč u osnovi je poslužio da se igrači rastrče, kao i da Lalatović stekne uvid u mogućnosti Aleksandra Lukovića, Dušana Anđelkovića, Saše Stojanovića, Miloša Cvetkovića i Džošue Parkera koji su prvi put igrali pod njegovom komandom.

Prvi trenerov utisak je bio pozitivan.

"Sasvim zadovoljavajuće. Svi... Doveli smo kvalitetne igrače, koji će doprineti ekipi", smatra Lalatović.

 Nešto više trener crveno-belih rekao o Džošui Parkeru:

"Parker se fenomenalno kreće bez lopte, sjajno koristi dubinu, ima dobar skok, dobar tajming, 'napada' prvu stativu što je jako bitno... Mislim da će, kako vreme bude odmicalo, pokazati da je pravo pojačanje".

Potom je još jednom pričao o "petorici mladih" - Rajkoviću, Jovanoviću, Grujiću, Ristiću i Joviću.

"Svi mladi igrači Crvene zvezde rade fenomenalno. Prošli su prethodne pripreme, sada će ove i od leta će, siguran sam, biti nosioci igre. Klub sa njima ima jako lepu budućnost. To su Zvezdina deca i znaju da igraju na rezultat... Iza njih su šest meseci iskustva i već se vidi da mnogo, mnogo bolje rade".

Zvezdine igrače na teren je u sredu izveo Aleksandar Luković. Povratnik u klub postao je peti kapiten crveno-belih ove sezone.

Na početku je traku nosio Nenad Milijaš, a posle njegovog odlaska u Tursku Nikola Mijailović, koji je trenutno suspendovan od strane kluba. U poslednjih nekoliko mečeva jesenjeg dela kapiten je bio Darko Lazović. Zvanično zbog pritiska koji je traka stvarala Mijailoviću, ali se ispostavilo da mu je ona oduzeta zbog fizičkog napada Miloša Bosančića.

U prolećnom delu sezone, dakle, "produžena ruka" trenera Lalatovića na terenu će biti povratnik Aleksandar Luković.

"Luković je kapiten. To je definitivno. Aleksandar Luković je kapiten Crvene zvezde", jasan je bio mladi strateg, koji je potom i objasnio zašto je odlučio da iskusnom defanzivcu dodeli ulogu lidera.

"To je logičan potez. Lazović je fenomenalan igrač, ali na leto mu ističe ugovor i ide iz kluba. Možda ode i sutra, prekosutra, nikad se ne zna. Potreban nam kapiten koji će naredne dve, tri godine biti tu, koji ima iskustva... Luković je Zvezdino dete, a sada je opet tu. Maksimalan je profesionalac, po svim testovima ima najbolje rezultate. Jednostavno, svojim autoritetom, iskustvom i onim što je dao Zvezdi, zaslužuje da bude kapiten".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lalatović: "Partizan da igra žmureći"

Izvor: Sportske.net, 22.Jan.2015

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović dao je svoj sud o do sada urađenom na pripremama za prolećni deo sezone a interesantan je bio i njegov osvrt na dešavanja u Partizanu.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.