Lalatović o novajlijama i potencijalnim pojačanjima, Partizanu i Zvezdinoj budućnosti

Izvor: Prva.rs, 22.Jan.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović o novajlijama i potencijalnim pojačanjima, Partizanu i Zvezdinoj budućnosti

SVE sem neefikasnosti, bilo je za veoma dobru ocenu Crvene zvezde u prvoj pripremnoj utakmici protiv Tolmina (3:0). Jak presing, jasan način igre kroz završetak akcije preko krila i utrčavanjem većeg broja vezista, izmamile su osmeh trenera Neneda Lalatovića jer na tome insistira već šest meseci.
 
Pričajući sa novinarima u foajeu hotela "Žusterna" nije krio probuđenu veru da će šampion na proleće biti bolji i jači nego jesenas.
- Baš sam zadovoljan. Igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << su iz punog treninga odigrali visok presing, napravili mnogo kvalitetnih akcija, promašili šest-sedam prilika, vezisti su nam dali golove što nije bio slučaj jesenas. Radimo naporno, ali savesno, igračima je jasno da samo pružajući 100 odsto u svakom momentu mogu da odgovore zahtevima Zvezde - jasan je na početku bio i Lalatović.
Zvezdi nije potreban još jedan napadač, potvrdio je koncepciju Lalatović, već samo krilni igrač. Pominju se samo dva imena: Vladimir Jovović (Sutjeska) i Nikola Trujić (Napredak). Interesovanje Dinama Minsk je samo ubrzalo Zvezdu da finišira pregovore sa Sutjeskom i očekuje se da bi već u petak moglo da dođe do dogovora i dolazak Jovovića.
- Jovović je zvezdaš, on voleo bi da dođe i mi se nadamo da hoće. Trujića dobro poznajem, i on mene, ali ga nismo kontaktirali. On jeste dete Partizana koje nikad nije igralo za prvi tim ali kad god je nastupao protiv Partizana i Zvezde davao je 100 odsto za pobedu svog tima. Ima kvalitet za veliki klub. Mi se nadamo krilnom igraču i za nas bi to bio i kraj prelaznog roka.

 Lalatoviću je puno srce zbog novajlija. Cvetković, Luković, Anđelković su dodatno očvrsli defanzivni bedem, Saša Stojanović je brojnim potezima, kao i prekidima pokazao da bi mogao da bude paker broj jedan. Džošua Parker je brzinom, snagom, najavio da bi trebalo uz Salamija i Jovića da bude udarna igla u špicu. - Džošua se fenomenalno kreće, sjajno koristi dubinu, ima dobar skok, tajming, napada tu prvu stativu majstorski i sve radi u sprintu. On će tek pokazati da je pravo pojačanje.
Mladi igrači pre svih Vukan Savićević u prvom, a zatim dvostruki strelac Marko Grujić u nastavku ponovo se nameću.
-Svi mladi igrači rade fenomenalno. Posle šest meseci rada sa prvim timom su zreliji, iskusniji. Siguran sam da će od leta biti nosioci igre i da ćemo imati lepu budućnost. To su Zvezdina deca, znaju da igraju i osvajaju trofeje.
Pojavio se višak štopera, Bogdan Planić je razgovarao sa Trezićem i Lalatovićem, Lazić još čeka. Jedan ili čak dvojica će morati da odu.
- U sezoni ćemo imati četvoricu štopera. Planić može da odgovori i na poziciji desnog beka i biće tu dok se Petković ne oporavi. Neko će morati na pozajmicu, ali ćemo to rešiti do odlaska u Tursku.


Alkesnadar Kovačević će takođe svoju sudbinu znati do 28. januara, ali i ako ode Lalatović neće tražiti novog zadnjeg veznog.
- Neću za 15 mečeva da gomilam igrače. Potrebna su mi 22, grehota je držati kvalitetnog igrača na klupi, pustućemo neke na pozajmicu kako bi imali minutažu. Trening te održava u formi, ali samo kroz utakmice napreduješ. Svi znaju našu finansijsku situaciju, ali veći pritisak imaju drugi.
Lalatović je odmah i obrazložio na koga je mislio pod tim "drugi".
- Partizan, Čukarički, Jagodina i Vojvodina, odnosno svi oni koji nisu po dve godine promenili igrača. Od njih se očekuje da nemaju kikseve, da moraju sve utakmice da pobede jer imaju uigrane sastave. S te strane je manji pritisak na nama, ali sa druge mi smo Zvezda i branilac titule. Promenili smo 16 igrača, postoji moranje da moramo biti najbolji, ali je, ponavljam, veći pritisak je na njima.
Zvezdina jedina opcija za svetliju budućnost je ulaganje u sopstveni kadar, naširoko je objašnjavao Lalatović. Rad, doslednost u politici u narednih godinu i po dana doneli bi po njemu i titulu i igranje u Ligi šampiona, a i smanjenje duga za trećinu.
- To je jedini pravi ispravni put. Svi činimo sve što je u našoj moći, ali plaćamo ceh ranijim garniturama. Pravili su neke nenormalne ugovore, igrači su zarađivali više u Zvezdi nego u Belgiji, Grčkoj, francuskoj. Ovde mora da se zna limit koji ne može da se prelazi a stranac mora da bude duplo bolji od našeg a da ima samo solidnu platu. Zvezda je tu gde jeste zbog toga. Grupne faze u Evropi nema sedam godina, taman toliko koliko dugo nema u timu igrača iz omladinskog pogona. Sada ih imamo petoricu i ako budemo pametni, strpljivi, možemo da očekujemo veliki benefit u budućnosti - nada se Lalatović.
PARTIZAN DA IGRA ŽMUREĆI 
Partizan se samo pojačao i prema viđenju Lalatovića to mu je dodatna prednost osim onih plus šest. 
- Doveli su Babovića, štopera Tubića, ostali su svi. Igraju već dve sezone zajedno i našu Ligu bi trebalo da igraju žmureći. Zamislite da Zvezda nije promenila 16 igrača? Mi bismo se prošetali ligom. Partizan ima veliki pritisak da moraju sve da dobije, ali i da igra najlepši fudbal
LUKOVIĆ ZREO KAPITEN
 

Novi kapiten Crvene zvezde i oficijalno je Aleksandar Luković. On je nosio traku protiv Tolmina, a u nastavku je predao Darku Lazoviću. 
- Luković iskustvom, kvalitetom, radom jeste pravi kapiten i to je za sada najvažnije, a ko će još nositi traku da ostavimo za kasnije. Lazović je fenomenalan igrač ali on odlazi. Za tri meseca ili tri dana. Trebao nam je lider koji će u naredne dve tri godine biti u Zvezdi.

Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.