Kako je Luka Jović postao Jovara-pekara?

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Luka Jović postao "Jovara-pekara"?

U emisiji "Lično, nezvanično" autora Filipa Čukanovića na Prvoj televiziji gost je bio fudbaler Real Madrida Luka Jović.

Reprezentativac Srbije je javnosti predstavio kako izgleda jedan njegov dan u prestonici Španije, a pored njega u emisiji su govorili njegovi prijatelji sa kojima živi u Madridu.

Nekadašnji golman mlade selekcije Crvene zvezde Jovan Vićić je otkrio kako je Luka dobio nadimak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Jovara-pekara".



"Bili smo kod Grofa u Zvezdi i gospodinu je bilo zabranjeno da jede u pekarama i brzoj hrani. Izbegao je da ti da odgovor danas, sada ću ti ja ispričati istinu kako je nastao taj nadimak. Pre treninga, ujutru, svratili smo bili u jednu pekaru blizu "Marakane". Nama to nije bilo zabranjeno, ali je i Luka naručio svašta i krenuo da jede. U tom trenutku se pojavio Grof, parkirao se ispred pekare i proderao "Jovara-pekara". Svi smo se smejali i posle je u svlačionici bili priče o tome",
naveo je Vićić.

Jović je govorio o svom prvom odlasku u inostranstvo.

"Period u Benfiki mi je bio najteži u karijeri. Otišao sam mlad, bez igde ikoga. Naučio sam na svojim greškama, tamo nisam uspeo jer mi je psiha bila najveći problem", istakao je Jović.

Selidbom u Frankfurt mladi fudbaler je sa sobom poveo i prijatelje. Jedan od njih je Boban Perić koji je sada i u Madridu.

"Živeli smo u Frankfurtu 200 na sat i naš mali je na terenu sve davao. U Madridu smo krenuli drugačijim putem, ozbiljnije, možda se vratimo na stari da bi krenulo da se igra", naveo je Perić u šali.

Jović je otkrio i kako je saznao da je postao fudbaler Reala.

"Bio sam sam u kolima, krenuo sam u selo. U kolima mi je upaljen zvuk na telefonu, nešto je zavibriralo i video sam da me je na Instagramu označila zvanična stranica Real Madrida. Ne mogu da opišem taj osećaj, bio sam jako iznenađen, iako sam se ja sve već dogovorio sa Realom, ali je bilo problema sa obeštećenjem", istakao je Jović.

O svom imenjaku je za prvi put za srpske medije govorio Luka Modrić, opširnije o tome u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.