KK Crvena zvezda: Budžet od 4.000.000 do 5.200.000 evra, vraćen založeni žig, možda ćemo naći još neku adresu...

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KK Crvena zvezda: Budžet od 4.000.000 do 5.200.000 evra, vraćen založeni žig, možda ćemo naći još neku adresu...

"Za one koji vole da se bave adresama... Adrese kluba ostaju Mali Kalemegdan, Stjepana Supanca i Maršala Tolbuhina. Možda dodamo još neku", rekao je Nebojša Čović...

Za nešto manje od četiri godine Košarkaški klub Crvena zvezda uspešno je okončala proces unapred pripremljene reorganizacije i „u život“ vratila Crvenu zvezdu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Malog Kalemegdana. Iako se klub preko svog zvaničnog sajta oglasio na ovu temu, na drugoj redovnoj sednici Skupštine je ova informacija i ozvaničena.

"Iako je sve planirano za pet godina, UPPR je završen za manje od četiri godine. Na istom mestu, na Marakani, okupili smo se 12. avgusta 2011. godine. Sačuvana je tradicija kluba, izbegnuto gašenje i bankrot, vraćen je založeni žig, nastavljen je brend Crvene zvezde. Što se tiče igračkog kadra, on je delom popunjen i od FMP-a. Nastavićemo da funkcionišemo pod imenom Crvena zvezda Telekom zbog sponzorstva. Minimalni budžet zbog Evrolige mora da nam bude četiri miliona, a mi ćemo pokušati da napravimo da on bude između 5.200.000 i 5.500.000 evra", rekao je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

On je potom u istom tonu nastavio:

"Bilo je mnogo onih koji nisu verovali, ali vreme je pokazalo da smo imali realan koncept i jasne ideje, pa je saniran KK Crvena zvezda. Za one koji vole da se bave adresama... Adrese kluba ostaju Mali Kalemegdan, Stjepana Supanca i Maršala Tolbuhina. Možda dodamo još neku. Ko želi da se bavi time trebalo bi prvo da obradi stručno tu materiju. Sve je urađeno po zakonu", poručio je Čović i dodao:

"Nastavljamo da funkcionišemo i trebalo bi da gledamo u budućnost. Očekuje nas interesantna i teška sezona, a ciljevi se znaju, a to je da obezbedimo Evroligu za sezonu 2016/17. Možda ćemo ponoviti sezonu, a možda i ne, možda ćemo zastati. Želja nam je da u svim takmičenjima pobeđujemo".

Za kraj Čović je rekao i šta je sve učinjeno za prethodne četiri godine.

"Jako je važno da smo od početka imali podršku državnih i nadležnih organa, sve smo uradili po zakonu i došli do usvajanja UPPR-a. Ispunili smo sve ciljeve, da se sačuva tradicija Zvezde, da se sačuva timski i igrački potencijal koji je osvežen od strane FMP-a, da se sačuva brend, vrati žig, da se obezbede uslovi na evropskom nivou, kao i nastupi mlađih selekcija u KSS-u. Ove godine smo prvaci u svim selekcijama, što nije najvažnije, već produkcija četiri do pet igrača u svakoj sezoni. Sanirali smo obaveze prema poveriocima, putem transparentnosti smo obezbedili uslovi za izmirenje dugova, želeli smo da se obezbedi veći kvalitet srpske košarke, da se izvede reorganizacija i stabilizacija kluba, Crvena zvezda i FMP će nastaviti saradnju.

(FOTO: MOZZART Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.