Izvor: Piplmetar.rs, 03.Mar.2024, 08:30

Jokić presudio

Posle mnogo polemike i saopštenja iz Crvene zvezde, Radnika i Partizana, sudijski ekspert Zdravko Jokić je večeras u “Pregledu kola“ na TV Arena sport analizirao sporne detalje iz prethodnog, 22. kola Superlige Srbije.
Najpre situacija o kojoj se najviše govorilo prethodnih par dana – dosuđen, pa poništen penal za Radnik u drugom poluvremenu, pri rezultatu 0:0 protiv Partizana.
“Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << položaj kada igrač Partizana gubi oslonac, srlja, rukom ima kontakt sa protivnikom, a kasnije pri padu čak i butinom i nogom ima kontakt. Tako sprečava igrača da dođe do lopte. 
Sudija je u izvanrednom položaju, na pet metara odatle, nezaklonjen, može da donese odluku i donosi odluku da je to kazneni udarac. 
Verovatno sa te pozicije je ubeđen i da je taj intenzitet kontakta bio dovoljan. Imamo i drugi kontakt kasnije, igrač Radnika pokušava da ustane, a igrač Partizana baulja za igračem više nego što trči i sudija donosi odluku.
Ova odluka je izazvala dosta polemika u javnosti. Ima momenata o kojima može da se diskutuje, ali niko ne može da kaže da je to jasna i očigledna greška sudije. Međutim, tako nije mislio VAR sudija koji je smatrao da je jasna i očigledna greška, mada je bilo kontakta i intenziteta. Intenzitet kontakta procenjuje sudija na terenu, a ne VAR sudija. 
Zašto je sudija promenio mišljenje, mi to sad ne znamo. Da li zbog autoriteta VAR sudije…“, konstatovao je Jokić.
Zaključak?
“Mislim da je sudija trebalo da ostane pri svojoj odluci, a VAR je trebalo da podrži sudiju“, rekao je on.

Posle vođstva Partizana od 2:0, dosuđen je penal za Radnik u samom finišu meča, posle čega je Šovšić sa bele tačke postavio konačnih 2:1.
“Sad gledamo ovu situaciju, malo je zaklonjeno. Ne možemo da vidimo, kao što i za VAR ovde nema dileme. 
Ja mislim da je igrač kolenom sprečio domaćeg igrača“, kratko je prokomentarisao Jokić.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Zvezdini penali? Jokić: “Oba su ispravno dosuđena!“

Izvor: Piplmetar.rs, 03.Mar.2024

Kako ste navikli, nekadašnji sudija Zdravko Jokić je i večeras u “Pregledu kola“ na TV Arena sport analizirao sporne situacije.. Preneli smo već šta je presudio kada su u pitanju penali na utakmici Radnik – Partizan (1:2), a u nastavku se Jokić pozabavio i penalima dosuđenim za Zvezdu protiv...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.