Istorijsko veče u Pioniru: Zvezda ugasila i Fener!

Izvor: N1 televizija, 12.Jan.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijsko veče u Pioniru: Zvezda "ugasila" i Fener!

Košarkaši Crvene zvezde su rezultatom 75:73 savladali Fenerbahče u 17. kolu Evrolige, što je prva pobeda beogradskog tima protiv turskog giganta u pet duela u elitnom evropskom takmičenju. Pobednički koš je postigao Čarls Dženkins 14 sekundi pre kraja meča.

Tim Dejana Radonjića je tako posle trijumfa protiv Reala, CSKA i Žalgirisa savladao još jedan vrhunski evropski tim, pa sada ima devet pobeda i osam poraza u Evroligi.

Najefikasniji u timu Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zvezde je bio centar Ognjen Kuzmić koji je postigao 21 poen, uz osam skokova, pratio ga je heroj pobede Čarls Dženkins sa 14 poena, Marko Simonović je postigao 12, dok je zapaženu rolu imao i Luka Jović sa osam poena.

Fenerbahče su predvodili Ekpe Judo i Luiđi Datome sa po 16 poena, Bogdan Bogdanović je stao na 12, Veseli, Slukas i Dikson su ubacili po sedam, dok je srpski reprezentativac Nikola Kalinić postigao osam poena.

U narednom kolu Evrolige Crvena zvezda igra u Tel Avivu protiv Makabija, dok Fener na svom terenu dočekuje Panatinaikos.

Crvena zvezda je krenula ofanzivnije i posle dva minuta je bilo 6:2 za srpskog šampiona. Ognjen Kuzmić je vrlo brzo stigao do osam poena, ali je Fener držao priključak. Turski tim je trojkama Diksona i Bogdanovića prešao u vođstvo sredinom deonice, a na 21:17 je povisio Veseli.

Nastavilo se sa velikom borbom, a na semaforu je posle prvih deset minuta pisalo 23:23, pošto je za dva poena pogodio Nejt Volters.

U drugoj četvrtini Zvezda je krenula poenima Simonovića sa linije slobodnih bacanja, ali je Bogdanović odgovorio trojkom, a zatim i Judo sa pet vezanih poena. Fener je igrao raznovrsno, ali je i tim Dejana Radonjića održavao rezultatsku ravnotežu preko Dženkinsa i novajlije Diona Tompsona, koji se upisao u strelce za 44:42, što je bio rezultat pred pauzu.

Treća deonica je donela sjajnu igru crveno-belih, a briljirali su Dženkins i Simonović, koji su stigli do dvocifrenog učinka i +10 za Beograđane (54:44).

Ekipa Željka Obradovića je, međutim, stigla do daha, pa su uzvratili trojkama Datomea i Bogdanovića (54:50). Jović je pogodio trojku, pa dvojku za 59:52, ali Fenerbahče koševima Slukasa i Judoa nije dozvolio da se Zvezda odlepi. Kuzmić se pred kraj četvrtine posle dužeg vremena upisao u strelce, pa se pred poslednji period ušlo sa 61:59 za Zvezdu.

Početak četvrte četvrtine je obeležila čvrsta igra, u kojoj je posle tri minuta Fener stigao do prednosti, i to trojkom Nikole Kalinića, koji je realizovao potpuno otvoren šut. Nije se ni Zvezda predavala, a na drugoj strani je Željko Obradović dobio tehničku grešku.

Oba tima su nastavila nervozno a posle 69:69, nove poene je ekipi iz Istanbula doneo Dikson, posle čega je Dejan Radonjić reagovao tajm-autom. Na minut i 20 sekundi Kuzmić je zakucao uz dodatno bacanje, što su bili zlata vredni poeni za Zvezdu, koja je minut pre kraja gubila sa pola koša razlike (72:73).

Kalinić je promašio za tri poena u jednom od poslednjih napada Fenerbahčea, a onda je Zvezda na drugoj strani prepustila sve u ruke Čarlsa Dženkinsa i on je pogodio za 2 poena i oduševljenje Pionira.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.