HOTSPORT SKENER: Nije BATE više ‘bauk’, od ovog momka preti najveća opasnost (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 14.Sep.2017, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOTSPORT SKENER: Nije BATE više ‘bauk’, od ovog momka preti najveća opasnost (VIDEO)

Crvena zvezda u četvrtak od 21 čas u prvom kolu grupne faze Lige Evrope dočekuje BATE Borisov, a HotSport vas upoznaje sa sezonom Belorusa koja se privodi kraju.

Za razliku od Srbije gde je fudbalska sezona na početku, u Belorusiji se ona privodi kraju, te je HotSport to iskoristio da napravi nešto širu analizu BATE Borisova, koji posle 11 osvojenih titula zaredom nije više toliko nadmoćan klub >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << na domaćoj sceni.
Prethodnu deceniju u septembru mesecu BATE Borisov je već slavio titule u domaćem prvenstvu i mogao je slobodno da se okrene borbama u Evropi. Ipak, ove godine su se stvari promenile, lider prvenstva sa 49 bodova je Dinamo iz Minska, drugi je Soligorsk sa dva boda manje, a BATE tek treći sa 45 osvojenih poena. To nije zato što su se dva vodeća tima pojačala, već što je kvalitet ponosa Belorusije drastično opao.
Aktuelni šampion Belorusije je u Vjišava ligi odigrao 21 meč od čega je 14 puta pobedio, tri puta remizirao i četiri puta je pognute glave napuštao borilište. To je bilo dovoljno da devet kola pred kraj gleda u leđa Dinamu i Soligorsku, te ne može da se skocentriše samo na Evropu, već će do sredine novembra morati da vodi trku za titulu šampiona Belorusije. Odbrana BATE Borisova se vodi kao čvrsta,ipak statistika kaže suprotno. Naime, plavo-žuti su primili 11 golova u prvenstvu što je skoro dva po utakmici ili tačnije 1,9. Ipak, ono što bi tebalo da brine navijače Crvene zvezde jeste efikasnost, jer je BATE postigao 36 golova ili 3,27 po meču.
Najveća opasnost po gol Crvene zvezde neće biti Vitali Rodionov, iskusni napadač i prva zvezda tima, već Mihail Gordejčuk. Reč je o krilnom igraču koji je u domaćem prvenstvu odigrao 21 utakmicu, postigao 11 golova i tri puta asistirao. U kvalfikacijama za Ligu šampiona je jednom pogađao, u kvalfikacijama za Ligu Evrope takođe jednom, a u Kupu imao jedan gol i tri asistencije.

Prvi napadač Vitali Rodionov je odigrao 11 utakmica u prvenstvu , pet puta je pogađao, a dva puta asistirao. U Ligi šampiona je postigao jedan gol, a u Ligi Evrope se na dva meča nije ‘upisao’ u strelce, mada je pretio golmanu Aleksandrije.
Druga velika opasnost po gol Milana Borjana i odbranu Stojković, Savić, Le Talek i Rodić biće naturalizovani Belorus, inače Peruanac Aleksej Rios. Desno krilo je u prvenstvu pdigralo 15 utakmica i postiglo je dva gola uz pet asistenija. Spajao je saigrače sa golom i u evro takmičenjima, te nema sumnje da je on ‘mozak’ ekipe. Pored Gordejčuka, Rodionova i Riosa, Crvena zvezda bi trebalo da pripazi i na iskusnog Igora Staševića koji je na 19 utakmica u prvenstvu postigao četiri gola i ima isti broj asistencija. U Evropi je jednom tresao mrežu i dva puta bio onaj koji asistira. Posle njih statistički ide ‘Crnogorac’ Mirko Ivanić sa jednim golom i četiri asistencije na 19 odigranih utakmica.
FOTO: STARSPORT

Kada se pogleda vrednost dva tima Crvena zvezda je tu u prednosti. Crveno-beli po transfermarketu vrede 19,81 milion evra, dok je BATE nešto ‘jeftiniji’ sa 16,15 miliona evra. Najskuplji igrači BATE Borisova su već pomenutu Mihail Gordejčuk i Srbin Nemanja Milunović koji vrede 1,8 miliona evra.To je dosta manje u odnosu na najskupljeg igrača Crvene zvezde Gelora Kange čija se vrednost procenjuje na 2,7 miliona evra.
Kada se pogledaju brojke i statistika, čini se da je Crvena zvezda u prednosti i da BATE nije više ‘bauk’ kakav je bio, ipak već smo to čuli, statistika je kao bikini…
The post HOTSPORT SKENER: Nije BATE više ‘bauk’, od ovog momka preti najveća opasnost (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.