Grof: Vijeira rovit, Kahriman zamenjiv - kao svi

Izvor: Mondo, 10.Sep.2016, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grof": Vijeira rovit, Kahriman zamenjiv - kao svi

Prema poruci Miodraga Božovića, gol Crvene zvezde ni u derbiju neće braniti dosadašnji prvi čuvar mreže.

Foto: MN Press

U odnosu na očekivani sastav svoje ekipe za meč protiv Bačke, trener Crvene zvezde Miodrag Božović napravio je dve drastične promene:

Gol šampiona Srbije čuvao je Nemanja Supić, dok Damir Kahriman nije bio ni u protokolu, kao ni najbolji napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ekipe - Ugo Vijeira.

Posle utakmice i pobede crveno-belih 2:0, na konferenciji za novinare Božović je objasnio odsustvo navedenog dvojca, počev od priče o Portugalcu.

"Vijeira se požalio na povredu i nismo hteli da rizikujemo, jer nam je sledeća utakmica mnogo važnija od ove. Očekivali smo da večeras pobedimo, šta da kažem drugo...", rekao je on.

Upitan da li je Supić zadovoljio nastupom, Božović je odgovorio potvrdno i u odgovoru se dotakao "kandidature" rezervnog golmana za startnih 11 i u "večitom derbiju", zakazanog za sledeći vikend.

"Mislim da je (Supić) bio sasvim solidan, spasio je nogom čisti zicer, pri drugoj šansi... Ne znam da li će on braniti u derbiju. I on i Manojlović imaju podjednake šanse. Odlučićemo dan pre utakmice".

Upadljivo je da Božović nije naveo i prezime Damira Kahrimana, doskora prvog čuvara mreže ekipe...

Da li to znači da se na njega ne računa?

"Nije ispao iz kombinacije, ali znate kako - svi su promenljivi, počev od trenera, pa se tako mogu zameniti i igrači i golmani. Možda mu treba vremena da odmori i ništa tu nije 'sasečeno', dodao je on. 

Komentarišući igru svog tima u trijumfu nad Bačvanima, Božović je istakao značaj trijumfa i konstatovao da je pobeda ostvarena pre svega zahvaljujući individualnom, a ne timskom kvalitetu.

"Kao i većina utakmica koju igramo ovde, Bačka je prva imala stopostotne šanse. Mogli su da povedu. Iindividualno smo jači i kvalitetniji i na taj kvalitet smo ih pobedili, ali nismo baš večeras izgledali kao ekipa. Ipak, sreća da imamo individualni kvalitet, pa se to može rešiti. Malo nam je smetala i vrućina, na Zlatiboru je bilo devet ili deset stepeni, a ovde je toplije i možda se to odrazilo na igru. Ipak, najvažnije je da smo osvojili tri boda i da smo pobedili"

Upitan da li se iz ove utakmice mogu izvlačiti zaključci i kada je u pitanju priprema za derbi , Božović je rekao:

"Objektivno, nisam razmišljao o sledećoj utakmici, jer idemo meč po meč. Ova utakmica nema veze sa derbijem, derbi je nešto sasvim drugo i posebno i ne mogu izvlačiti zaključke o derbiju iz današnje igre", podvukao je Božović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.