Glasan protest iz tzv. FS Kosova: Nismo policija da sprečimo Zvezdin meč

Izvor: 011vodič.com, 08.Okt.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasan protest iz tzv. FS Kosova: Nismo policija da sprečimo Zvezdin meč

Ne stišava se bura, uzrokovana time što Crvena zvezda u sredu treba da odigra meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče u Kosovskoj Mitrovici. Sadase ponovo oglasio i generalni sekretar tzv. FS Kosova, Erold Salihu.
Kvota u MaxBetu na trijumf Trepče protiv Crvene zvezde je 25.00.
On kaže da Crvena zvezda i Partizan uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << mogu da dođu, ali da će im biti dozvoljeno odigravanje samo prijateljskih utakmica. To je Salihu istakao u izjavi za RTK2
– Utakmica FK Trepča i FK Crvena zvezda odigrava se na tuđoj teritoriji i za to je potrebna saglasnost Fudbalskog saveza Kosova. U Srbiji će sigurno sada da se pitati – zašto? Rećiću vam vrlo iskreno, nikada, čak ni u vreme Jugoslavije, od 1946. godine Fudbalski savez Kosova nije bio član Fudbalskog saveza Srbije, već je bio punopravni član Fudbalske federacije Jugoslavije. Znači, nikada nije bilo takmičenja na teritoriji Kosova. Sada se našao neko dovoljno pametan da zvaničnu utakmicu igra na teritoriji Mitrovice, što se kosi sa statutom Fudbalske federacije Kosova, FIFA i UEFA. Pisali su da imaju odobrenje Fudbalske federacije Kosova, što apsolutno nije tačno. Mi nikada nećemo dati takvo odobrenje. Uvek ćemo dozvoliti da dođu i Zvezda i Partizan ili ko god, ali samo za prijateljske utakmice i utakmice humanitarnog karaktera. Zvanične utakmice ne može biti – rekao je Salihu.
On je priznao da meč Trepče i Zvezde tzv. FS Kosova ipak ne može da spreči.
– Fudbalska federacija Kosova nije policija da to spreči. Obavestili smo policiju, FIFA i UEFA. Sve ovo nije trebalo ni Fudbalskom savezu Srbije koji se sigurno nije ni pitao o ovome, mislim da je ovo stav države Srbije. U vreme kada se pokušava zbližavanje dva naroda, uvek se stvori neki veštački problem, u ovom slučaju preko Fudbalskog saveza Srbije. Zato smatram da je ovo jedan glup potez, izvinjavam se na izrazu, jer svakim danom imamo sve bolje odnose i sa Fudbalskim savezom Srbije i sa ostalim savezima u regionu. Opet ponavljam da nije trebalo da se dođe do razgovora o ovome i do stvaranja problema bez ikakvog razloga – kazao je Salihu.


The post Glasan protest iz tzv. FS Kosova: Nismo policija da sprečimo Zvezdin meč appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA KOSOVU I METOHIJI: FK Trepča odradila trening pred meč sa Zvezdom u Kupu!

Izvor: Kurir, 08.Okt.2019

Fudbaleri Trepče odradili su poslednji trening na stadionu u Žitkovcu i spremno dočekuju sutrašnji duel sa Crvenom zvezdom u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Nastavak na Kurir...

Direktor FK Trepča: Radimo sve da se utakmica odigra

Izvor: RTS, 08.Okt.2019

Direktor fudbalskog kluba Trepča Bijan Jakšić u izjavi Radio Beogradu istakao da se u Kosovskoj Mitrovici svi spremaju za doček igrača Crvene zvezde, ali da je još uvek neizvesno hoće li utakmica biti i odigrana. Iako je Fifa zatražila da se utakmica mora odigrati iz Fudbalskog saveza...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.