Gaćinović pred derbi sa Zvezdom: Dolazimo da igramo ofanzivno, ali bez obaveze da osvojimo tri boda

Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaćinović pred derbi sa Zvezdom: Dolazimo da igramo ofanzivno, ali bez obaveze da osvojimo tri boda

„U nedelju će tabela izgledati zanimljivo“, poručuje kapiten Vojvodine i dodaje da bi bilo pogrešno ako bi Novosađani brinuli samo o svom bivšem igraču, Kataiju

Dečački razdraganim glasom, veselim i punim samopouzdanja, Mijat Gaćinović u jednoj rečenici prenosi raport iz tabora Vojvodne, samo nekoliko minuta posle završnog treninga Novosađana pred put za Beograd i subotnje gostovanje Crvenoj zvezdi, u derbiju 18. kola srpskog šampionata.

„Dolazimo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Beograd da igramo ofanzivno a, ako nam se ukaže prilika, pobedimo velikog rivala“, lakonski će vezista Lala, koji je ove zime, odlaskom Marka Poletanovića u Genk, preuzeo ulogu vođe u ekipi Zorana Džimija Marića.

Pogled na tabelu posle dva prolećna kola otkriva da klub sa Karađorđa gaji i motiv više uoči duela na stadionu „Rajko Mitić“ (subota, 18 časova). Eventualnim trijumfom bi stigao šampiona na drugom mestu i u trci za titulom dao dozu neizvesnosti koju srpski fudbal čeka još od vremena kad je Obilić, kao treći tim, zapretio i uspeo da svrgne večite sa trona (1998).

„Da ne bude zabune: stižemo na megdan bez velikog pritiska. Niko nam njie nametnuo obavezu da osvojimo tri boda, niti bih voleo da, kao kapiten, opterećujem saigrače, a dosta nas je mladh, da je to imperativ. Naš osnovni cilj je igra. Da budemo dopadljivi, da se predstavimo širikom audutorijumu u dobrom svetlu, da se ne uplašimo atmosfere i ukoliko ti segmenti budu ispunjeni, logično je očekivati da do izražaja doće kvalitet. A, verujte mi, imamo ga“.

Mijata Gaćinovića je pred derbi nahvalio krilni napadača Crvene zvezde Aleksandar Katai, konsatacijom da je reč o igraču od koga bi Lalatovićev tim trebalo najviše da zazire, a kapiten Vojvodine uzvraća mu istim stilom, ocenom da bi je krug onih koje će da prete Vanji Milinkoviću Saviću širi bar za još jedno ime.

„Dosta dobro poznajem Kataija, njegove ljudske i igračke kvalitete, kad je ulazio u prvi tim, bio sam mu alternativa. Sad smo na suprotnim stranama, međutim, bilo bi pogrešno ako bismo svu pažnju usmerili samo ka njemu, jer je opasan i Darko Lazović“.

Pitali smo Mijata još nešto: šta će, kao kapiten, „narediti“ saigračima pred izlazak na teren najvećeg stadiona u Srbiji.

„Da daju sve od sve, zadrže mirnu glavu, ne dozvole da ih ponese atmosfera. I da nam osnovi zadatak bude da sakrijemo svoje, a iskoristimo mane protivnika. Pokušaćemo, pa kako bude...“

Imajući u vidu neočekivane rezultate Partizana i Crvene zvezde, te uzlet Čukaričkog, zanimljivo je saznati i kako na Karađorđu gledaju na izjavu trenera Marka Nikolića da bi mečevi 18. kola Superlige mogli da pokažu ko će da se botri za titulu, s obzirom da Brđani dočekuju čačanski Borac, a crno-beli gostuju Donjem Sremu.

Ima pravo Marko, samo podsećam da i ekipu iz Humske čeka teška utakmica u Novom Sadu. Mogu samo do dopunim da će već u nedelju tabela izgledati - zanimljivo. Opet, da se ne zavaravamo, iako smo bodovno blizu vrha, naš osnovni cilj je da zadržimo treće mesto. A ako se do kraja trke ukaže šansa da skočimo na drugo ili se umešamo u borbi za šampionski naslov, budite sigurni da ćemo tu priliku oberučke prihvatiti“, kako i dolikuje kapitenu poručuje Mijat Gaćinović.

(FOTO: MN Pres)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.