Furiozna serija Zvezde u 4/4 za pobedu nad Ulmom

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Furiozna serija Zvezde u 4/4 za pobedu nad Ulmom

Košarkaši Crvene zvezde pobedom nad Ulmom rezultatom 88:73 startovali su takmičenje u Evrokupu, u koje su se vratili posle pet sezona u Evroligi.

Crveno-beli su u prvom kolu grupe A zasluženo savladali nemačkog rivala, pred nešto više od 2000 gledalaca, zahvaljujući sjajnim partijama novajlija Bilija Berona, Džoa Reglanda, Stratosa Perperoglua i Majkla Odža.

Beron je bio najefikasniji sa 19 poena, uz četiri skoka, Regland je ubacio 17 poena i imao 6 >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << asistencija, a grčki šuter je meč završio sa 14 poena (3/4 za tri).

Njih je pratio Majkl Odžo, koji je sjajno iskoristio rane probleme sa greškama Maika Cirbesa i za nešto više od 27 minuta na parketu upisao dabl-dabč sa 14 poena i 10 skokova.

Mohamed Faje je dodao osam poena i osam skokova, Ognjen Dobrić je imao šest. Zanimljivo, Tomić je šansu dao svim igračima, koji su bili u sastavu.

U redovima Ulma, Isak Fotu je bio najefikasniji sa 16 poena, uz šest skokova, Ketin Reinhart je dodao 11, a Dvejn Evans i Džavonte Grin po 10.

.@jragz1 with the no-look fastbreak pass to Michael Ojo and he drops the .#7DAYSMagicMomentpic.twitter.com/AcXilb0aiw

Osim uvodnih trenutaka utakmice, kad je bila primetna nervoza kod ekipe Milana Tomića, Zvezda je bila bolji rival od Ulma. Crveno-beli su kontrolisali igru u najvećem delu meča, a prvu osetniju razliku stekli su sredinom druge deonice, kad su poveli 37:29.

Međutim, Nemci su se do kraja četvrtine vratili i mini serijom 5:0 poravnali na 41:41.

U trećem kvartalu viđena je prva dvocifrena prednost domaćih, koja je bila kruna serije odlične igre u odbrani i serije 11:0 (61:48). Nemački tim je ponovo uspeo da unese neizvesnost u meč i na ulasku u poslednjih 10 minuta smanji na 62:59.

Ipak, od starta poslednje četvrtine na parketu je praktično postojala samo jedna ekipa - Zvezda. Sjajno je srpski šampion igrao na oba kraja parketa i serijom 15:0 otišao na nedostižnih 82:64, na nešto manje od četiri minuta pre kraja.

Zvezda u narednom kolu gostuje Monaku. Taj meč je na programu 10. oktobra.

Ulm se sastaje sa Galatasarajem, koji je trijumfom započeo takmičenje. Istanbulski tim je kod kuće bio bolji od Andore 84:73.

Tok meča Zvezde i Ulma mogli ste da pratite uživo na Sport Klubu.

.@EuroCup, round 1 | BC Crvena zvezda mts - @ratiopharmulm ⚪️ #CZVULM#7DAYSEuroCup#WeAreTheTeampic.twitter.com/lA3kl1QGvE

Uoči početka utakmice, nešto više od 2000 ljudi u dvorani Aleksandar Nikolić

Centar Zvezde Maik Cirbes loše je otvorio meč, pošto je za samo četrdesetak sekundi napravio dve lične. Druga je bila pri šutu za tri poena, pa su gosti ubrzo poveli sa 5:0.

Gosti su nastavili u dobrom ritmu, najveći broj poena ubacili iz samog reketa, pa je posle nešto manje od pet minuta igre bilo 11:5. Crveno-beli su uhvatili priključak serijom 8:0 poveli 13:11.

U nastavku deonice probudio se i Džo Regland i sa nekoliko solo akcija digao publiku na noge. Posle odličnog prodora kroz sredinu, Zvezdin plej odveo je domaći tim na 19:13.

Napadački odličnu deonicu srpskog šampiona krunisao je Stratos Perperoglu trojkom u samom finišu za zavidnih plus 7 - 28:21.

Regland (8), Beron (8) i Faje (5) ubacili su 21 od ukupnih 28 poena.

Then was going nowhere else but down!@ratiopharmulm's @2Xtremebounce detonates for his first #7DAYSEuroCup basket. #7DAYSMagicMomentpic.twitter.com/GgF1apBx4o

Poenima Dobrića domaći su otvorili drugu deonicu, usledio je tajm-aut Ulma, posle kojeg su Nemci zaigrali bolje i serijom 6:0 smanjili na 30:27.

Bio je to kratak nalet Ulma, Zvezda je ponovo zategla odbranu i sa nekoliko poena u tranziciji, zaključno sa trojkom Perperoglua, ponovo ostvarila plus 8 - 37:29.

U finišu druge deonice, Nemci su podigli nivo igre i sa pet poena u nizu poravnali rezultat na ulasku u poslednji minut poluvremena - 41:41. Dobru igru rivala, prekinuo je Majkl Odžo poenima iz reketa, a Beron je sa penala odveo Zvezdu na plus 3 uoči treće četvrtine.

Najbolji kod Zvezde u prvom poluvremenu bio je Beron sa 13 poena, Regland je ubacio 10, dok je Perperoglu dodao osam. Za Ulm, Isak Sotu je bio jedini dvocifreni sa 10.

Two quarters are in the books, BC Crvena zvezda mts - @ratiopharmulm 46:43. @Billy_Baron is the best scorer so far with 13 points, Ragland 10, Perperoglou 8 pts #7DAYSEuroCup#WeAreTheTeam#CZVULMpic.twitter.com/Bz76eK4qlM

Zvezda je kontrolisala ritam od starta drugog poluvremena, nije dozvoljavala rivalu da preokrene meč, i posle četiri poena Odža, te polaganjem Dobrića otišla na prvu dvocifrenu razliku 58:48.

Nalet Zvezde nastavio je Regland, trojkom za plus 13, ali je na drugoj strani uzvratio Fotu. Novozelanđanin je postigao prve poene za Ulm posle serije domaćih 13:0.

Ponovo je Ulm u finišu deonice zaigrao bolje, a nivo Zvezdine igre opao. To su Nemci iskoristili i sa sedam poena zaredom u potpunosti se vratili u igru pred poslednjih 10 minuta - 62:59.

Važne poene za Zvezdu u uvodnim minutima poslednje deonice postigli su Faje i Perperoglu (obojica trojke), pa je Tomićeva ekipa na brzo stekla prednost 72:64. Posle bacanja Dobrića, crveno-beli su se ponovo vratili na dvocifrenu razliku 74:64.

Serija domaćih se nastavila i novim poenima raspoloženog Odža otišla na 78:64, na četiri minuta do kraja. Posle trojke Simanića, te poena Čovića sa penala, serija Zvezde iznosila je 15:0 i praktično da je pitanje pobednika u tim trencucima rešeno.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaši Zvezde pobedili Ulm u Evrokupu

Izvor: Beta, 02.Okt.2018

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu nemački Ulm sa 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14), u utakmici prvog kola Grupe A u Evrokupu.Zvezdu su predvodili Bili Beron sa 19 poena, Džo Regland sa 17 poena i pet asistencija, Majkl Odžo sa 14 poena i 10 skokova i Stratos Perperoglu sa...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.