Fudbaleri Dinama i Crvene Zvezde igrali za lečenje saigrača

Izvor: RTS, 15.Okt.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Dinama i Crvene Zvezde igrali za lečenje saigrača

U Pančevu su fudbaleri Dinama i beogradske Crvene Zvezde odigrali humanitarnu utakmicu za svog kolegu Stefana Čikića koji je oboleo od leukemije. Sav prikupljen novac namenjen je za njegovo dalje lečenje.
Sport je još jednom pokazao svoju  lepšu stranu. Fudbaleri Dinama i Crvene Zvezde odigrali su utakmicu u kojoj nije bio važan rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << već zajednička želja da na kraju pobednik bude Stefan Čikić, koji je ponikao u Dinamu, a sada je član našeg najuspešnijeg kluba.

U Crvenoj Zvezdi jedan od prvih trenera u mlađim kategorijama bio mu je Vladan Milojević:
"Imao sam priliku da sarađujem sa njim i znam da je svaki dan puotvao na treninge iz Pančeva u Beograd. Upoznat sa njegovim prvim koracima i jedva smo čekali slobodan termin da dođemo ovde i da damo svoj doprinos i da mu poželimo brz oporavak", kaže Vladan Milojević, trener FK Crvena Zvezda.
Stefanovi bivši saigrači i treneri iz Dinama koji ga najbolje poznaju veruju da će on pobediti i u ovoj utakmici, jer je kako kažu veliki borac.

"Rekao sam mu i nasamo dosta toga, ali suština je da je sportsita neko ko mora uvek prvo sebe da pobedi da bi uspeo, a tako je isto i kad si bolestan. Moraš verovati u sebe da bi ozdravio," objašnjava Petar Divić, trener pančevačkog Dinama.
Na humanitarnoj utakmici prodate su 1.254 ulaznice i prikupljeno  189.000 dinara za, kako očekuju, uspešno lečenje Stefana Čikića.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.