Fotoreporteri: Policija nas je maltretirala na utakmici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotoreporteri: Policija nas je maltretirala na utakmici

Fotoreporteri više medija pretrpeli su na sinoćnjoj fudbalskoj utakmici Vojvodina - Crvena zvezda u Novom Sadu teške uvrede i nasilno verbalno ponašanje policajaca, koji su obezbeđivali utakmicu.

Fotoreporter agencije Beta Dragan Gojić, Blica Nenad Mihajlović i Tanjuga Jaroslav Pap, na utakmici su bili službeno na novinarskom zadatku, ali su ih policajci od početka događaja u više navrata maltretirali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema navodima fotoreportera, policajci su ih psovali, ograničavali im kretanje i svađali se sa njima, kako kažu "bez povoda i razloga".

Mihajlović iz Blica je za Betu objasnio da se on se sve vreme ponašao onako kako mu je policija govorila, ali je do verbalnog okršaja došlo kada je taj fotoreporter želeo da prođe na konferenciju za novinare, a policija mu je to zabranila iako je prethodno pustila više civila da prođu kroz sporni prolaz.

Mihajloviću su iz nepoznatog razloga rekli "da će kroz prolaz pustiti sve, samo da on nikada neće moći tuda da prođe" i poslali ga obilaznim putem do prostorija u kojima se održavala konferencija za novinare nakon utakmice.

"Tokom rasprave su bili neverovatno neprijatni i izgovorili su mnogo ružnih reči", dodao je on.

I fotoreporter Dragan Gojić je posvedočio da su policajci bili veoma neprijatni, te da takvo represivno ponašanje "nije dopustivo kada se radi o novinarskom poslu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NDNV: Policija vredjala i ponižavala fotoreportere na utakmici

Izvor: Beta, 09.Mar.2017

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije je danas protestovalo zbog policijske represije kojoj su bili izloženi fotoreporteri na fudbalskoj utakmici Vojvodina  -  Crvena Zvezda u Novom Sadu.Ovo novinarsko udruženje zatražilo je u saopštenju za javnost da se izvršioci primereno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.