EL: Dikson nosio Fenerbahče u Minhenu

Izvor: B92, 19.Nov.2015, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Dikson nosio Fenerbahče u Minhenu

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo su savladali Bajern u Minhenu rezultatom 84:67 i tako dali šansu Crvenoj zvezdi da se popne na treće mesto na tabeli.

Fenerbahče je silovito krenuo i potom rutinski čuvao prednost, a na taj način zadržao je čelo tabele grupe A sa skorom 5-1, ispred Himkija koji ima četiri pobede i dva poraza.

Takođe, ovaj rezultat znači da bi Zvezda mogla da sa petog skoči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na treće mesto tabele grupe A, ukoliko savlada Strazbur u gostima.

Duel u Minhenu igrači Željka Obradovića rešili su već u prvoj četvrtini koju su dobili rezultatom 30:10 i od tada su samo održavali stečeno vođstvo. Blistao je Bobi Dikson aka Muhamed Ali koji je već u prvom poluvremenu postigao 16 poena, da bi meč završio sa 25, uz 4 skoka i 5 asistencija.

Dikson je pogodio sedam trojki iz 13 pokušaja, a najbolje ga je pratio Điđi Datome sa 17 poena, 5 uhvaćenih lopti i 6 uspešnih dodavanja.

Bogdan Bogdanović nije igrao, dok je Nikola Kalinić za nešto više od 31 minuta imao 4 poena i isto toliko asistencija.

S druge strane, najbolji u timu Svetislava Pešića bio je Nihad Đedović sa 16 poena, a po 10 su postigli Kej Si Rivers, Paul Zipser i Tejlor Brajs.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.