Dženkins otkrio kako je namestio ruku pred bacanja za pobedu: Popričao sam malo sa sobom...

Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2015, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženkins otkrio kako je namestio ruku pred bacanja za pobedu: Popričao sam malo sa sobom...

"Kome da se trese ruka?! Meni? Ne, nikako", poručio je popularni Đenka...

Kada je Crvena zvezda uspela da se podigne i vrati iz "mrtvih", pitanje pobednika u izuzetno napetoj, teškoj i neizvesnoj utakmici sa Panatinaikosom morao je da odluči Čarls Dženkins. Meč je završio sa četiri poena, ali su svi njegovi koševi bili od izuzetne važnosti. Posebno dva bacanja koja je pogodio kao od šale u trenucima kada je rezultat bio izjednačen.

"Najvažnija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stvar je to što smo pobedili u ovoj izuzetno teškoj utakmici. Neću uvek biti dobar, neću odigrati savršenu utakmicu, ali uvek ću dati svoj maksimum kako bih timu doneo pobedu", rekao je Dženkins na početku razgovora, a zatim pohvalio saigrače:

"Bobi je bio fantastičan kao i uvek, Kalina takođe. Oni su srce i duša ovog tima, a veoma važni šrafovi su i igrači poput Branka Lazića i Jake Blažiča. Luka Mitrović je bio dobar...".

Miljenik publike potom je opisao kako je u njegovim očima izgledalo biti na terenu poslednjih pet minuta.

"Bili smo na pet minuta do kraja, a gubili smo osam razlike. Ali, onda smo pronašli snagu u nama i počeli da pogađamo neke jako bitne šuteve. Luka je dva puta odlično zaustavio Džejmsa Gista, uspeli smo da se podignemo posle perioda u kojem nas je Panatinaikos potpuno nadigrao. Uspeli smo da se podignemo da ih nadskočimo i nadigramo i na kraju pobedimo. Bila je to klackalica bez kraja, vođstva su se konstantno smenjivala, a za nas je jako važno to što smo uspeli da slavimo u takvom meču i protiv takvog tima kakav je Panatinaikos".

Da li su ti se ruke tresle kod onih slobodnih bacanja na kraju?

"Kome?! Meni? Ne, nikako! Bio sam i ranije u situaciji da moram da uzmem tako teška bacanja, a sebe sam vremenom naučio da razgovaram pomalo sam sa sobom neposredno pre izvođenja bacanja, kako bih se podigao i pogodio. U tim trenucima osećao sam se opušteno".

Koliko vam znači ovakva pobeda nad višestrukim šampionom Evrope, posebno u trenutku kada vam stižu mečevi plej-ofa Jadranske lige sa Partizanom?

"Mnogo! Kada znaš da protiv tako velikog tima i kada dođeš u mogućnost da imaš posed lopte... Mi smo uspeli da se podignemo i savladamo sve prepreke koje su postavili pred nas - od udvajanja Bobana Marjanovića, preko teranja Markusa Vilijamsa da ne drži loptu toliko u svojim rukama... Iz svega toga naučili smo mnogo i to će nas pripremiti za ono što nas očekuje do kraja sezone. Uspeli smo da se prilagodimo na način igre koji nama nije odgovarao, da korigujemo neke stvari i pobedimo. To pokazuje mnogo o ovom timu, igračima, ali i trenerima, koji su nam postavili igru na taj način da se uklopimo kako treba".

Dženkins nije želeo da govori o tome da li su igrači na treninzima vežbali napade u situaciji kada je Boban Marjanović udvojen, ali je rekao sledeće:

"Boban Marjanović ima 222 centimetara visine i iskreno ne znam koliko udvajanje na njega može da utiče, s obzirom da on s lakoćom može da podeli loptu saigračima preko protivnika. A za sve to zahvalite njemu, zato što je strpljiv i razmišlja mnogo. Na početku sezone kada se nalazio u takvim situacijama pokušavao je da napade reši sam, a sada prvo pogleda raspored saigrača i deli im lopte, čita situacije i tačno zna šta i koliko može, ujedno i da lepo pogleda kakav je raspored saigrača. To je luksuz kada imate toliku visinu. Ja to, na primer, nikada neću moći, a on to uradi s lakoćom i kaže: 'Aha, dobro, vidim ko je sloboda'. To je njegova prednost".

U ovogodišnji plej-of ulaziš sa iskustvom koji nosiš od prošle sezone. Koliko će ti to pomoći da smirenije kreneš u juriš na Partizan?

"Prošle godine sve je to bilo novo za mene, sada su stvari drugačije. Pre svega, mnogo je veći ulog. Iskreno, nije ni bitno koliko puta smo igrali do sada i šta se do sada dešavalo, važne su samo ove utakmice. Još uvek pamtim ono što nam se desilo protiv Cibone prošle sezone, to jako dobro pamtimo svi. Sve ono što smo ostvarili do sada mora da ostane za nama, i odlična sezona i svi dobri rezultati, krećemo od nule i mi i oni. Sada moramo da ispunimo ciljeve i odradimo posao do kraja".

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.