Dženkins: Navijači su jedan od razloga zašto sam u Zvezdi

Izvor: Sportal.rs, 04.Mar.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženkins: Navijači su jedan od razloga zašto sam u Zvezdi

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Čarls Dženkins pozvao je navijače da u što većem broju popune "Kombank arenu" i pomognu crveno-belima da zabeleže pobedu protiv aktuelnog prvaka Evrope, Makabija.

Dženkins smatra da je utakmica protiv izraelskog tima veoma važna, jer crveno-beli žele da se vrate u pravi ritam posle dva izgubljena meča.

- Ovo je velika utakmica za nas i sjajna prilika da popravimo igru >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << protiv branioca trofeja u Evroligi, Makabija. Mislim da dodatna motivacija kada igrate protiv evropskog šampiona nije porebna, tako da je to naša prilika da odigramo dobar meč. Utakmica će biti veoma teška, Makabi ima sjajan sastav i ovo je dobra šansa da steknemo dodatno samopouzdanje. Oni će svakako želeti da pobedom uvećaju svoje šanse za plasman u Top 8 , a mi da unapredimo našu igru za nastavak sezone i zato sam siguran da nam predstoji dobra utakmica – rekao je Dženkins za zvanični sajt kluba.

Zvezdin Amerikanac analizirao je predstojećeg rivala:

- Makabi je veoma iskusna ekipa.  Imaju mnogo igrača koji su bili deo tima i prošle sezone kada su osvojili Evroligu.Angažovali su i nova pojačanja, neke od njih jako dobro poznajem. Jači su ove godine za Džeremija Parga koji ima neverovatnu sezonu, Lendsberg takođe igra sjajano. Tu su još Džo Aleksander i Brajan Rendl koji su snažni i igrači sa fenomenalnim atletskim sposbnostima. Svesni smo njihove snage i zato znamo da moramo da izađemo na teren i igramo veoma agresivno.

Bek crveno-belih poručio je da je podrška navijača uvek potrebna.

- Energija koju oni imaju je uvek dobro videti u Evroligi. To nam je veoma važno, naši navijači su nam jako bitni i način na koji nas podržavaju. Volim da igram za Zvezdu i za navijače koji su bili uz nas tokom čitave sezone i oni su sigurno jedan od razloga zašto sam u Zvezdi - zaključio je Dženkins.

Utakmica devetog kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Makabija igra se sutra od 20.45 u KOMBANK areni.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.